PočetnaVestiSprečimo ministarstvo da ozakoni skladištenje opasnog otpada - SSP Bor

Sprečimo ministarstvo da ozakoni skladištenje opasnog otpada – SSP Bor

Ministarstvo zaštite životne sredine, donelo je rešenje, da nije potrebna izrada Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta skladištenja zapaljivih tečnosti i skladišta opasnog otpada na teritoriji KO Brestovac, na području grada Bora, a po zahtevu “Zijin mining”.
Predsednica gradskog odbora Stranke Slobode i Pravde u Boru je tim povodom predala žalbu Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

“Kao što je u samom Ugovoru pri prodaji RTB Bor, čije smo delove prosledili Republičkom javnom tužilaštvu, navedeno da će država Srbija imati razumevanja za zagađenje koje će proizvesti kompanija Zijin u prelaznom periodu, bez navođenja trajanja prelaznog perioda, i da neće snositi krivične ni finansijske kazne, kao što Republička ekološka inspekcija, lokalna samouprava i ministarstvo za zaštitu životne sredine ćuti na naše krivične prijave podnete još 2019. godine, kao što ministarka Zorana Mihajlović kaže da je u Boru zeleni rudnik, a sam predsednik države da u Boru više i nema zagađenja, tako je i sada ministarstvo zaštite životne sredine, donelo je rešenje, da nije potrebna izrada Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta skladištenja zapaljivih tečnosti i skladišta opasnog otpada. Pokušaćemo da sprečimo ovo sramno rešenje koje je kao i dosadašnja samo i isključivo u korist profita stranog investitora, a protiv ne samo Borana nego svih građana Srbije.”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести