PočetnaVestiAktivisti u Rakiti spremni za čupanje cevi

Aktivisti u Rakiti spremni za čupanje cevi

Foto: Printscreen/YouTube/nedavimobeograd

Aktivisti i meštani sela Rakita pripremaju se za radnu akciju vađenja cevi mini – hidroelektrane iz Rakitske reke. Akciju organizuje pokret “Odbranimo reke Stare planine”, a na terenu se nalazi i ekipa Nova.rs, i prenosićemo uživo dešavanja na našem portalu.

“Stigli smo u Rakitu, gde će se održati radna akcija uklanjanja cevi iz Rakitske reke. Tu je već puno ljudi iz cele Srbije, a tu su i meštani.

Iako imamo najavu da će biti veliko prisustvo policije, očekujemo da će doći još aktivista i da ćemo obaviti posao koji država nije uspela da obavi”, rekao je aktivista Inicijative “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović.

Prošlo je, inače, više od godinu i po dana od usvajanja rešenja o vađenju dela cevovoda za mini-hidroelektranu “Zvonce” u selu Rakita, a cevi i dalje leže ukopane.

Zato su aktivisti i meštani ovog sela u blizini Babušnice rešili da uzmu stvari u svoje ruke.

Pokret “Odbranimo reke Stare planine” organizovao je vađenje cevi iz korita Rakitske reke.

 

Predstavnik pokreta “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta je, uoči akcije u Rakiti poručio:

“Neka dođu, neka hapse građane, koji ne dozvoljavaju da im strpaju reke u cevi. Mi ćemo u Rakiti u subotu počupati cevi u koje žele da zarobe naše reke.

Jovanović je podsetio da postoji više rešenja i odluka kojima su zabranjeni dalji radovi na izgradnji malih hidroelektrana na Rakitskoj reci, kao i da je bez obzira na to investitor u međuvremenu nastavio radove i skoro građevinski objekat doveo do kraja.

“Mi nećemo da dozvolimo da on pusti vodu u cev. To se neće desiti. Za nas postoji samo jedna opcija, a to je da reka nastavi da teče kao i do sada”, rekao je Jovanović

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести