PočetnaVestiBiljana Stojković: Zašto sam podržala Grigorija

Biljana Stojković: Zašto sam podržala Grigorija

“Podržali smo poziv na hrabrost”, objasnila je genetičarka Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije, nakon što se našla na meti tabloida zbog podrške vladiki Grigoriju.

Biljana Stojković, profesorka na Katedri za genetiku i evoluciju Biološkog fakulteta u Beogradu, bila je gošća emisije “Probudi se” na TV Nova S, gde je komentarisala aktuelne teme, a među njima je i podrška Skupštine slobodne Srbije vladiki Grigoriju.

Biljana Stojković FOTO: Milica VučkovićBiljana Stojković FOTO: Milica Vučković

– Ja sam sekularna osoba i nemam neku preferenciju prema ljudima koji dolaze s te teokratske strane, ali realnost je takva da  crkva ima društvenu ulogu – ukazala je Stojković.

– Videćemo na koji način će se vladika Grigorije odnositi prema tom pitanju, ali ono što smo podržali u Skupštini slobodne Srbije je poziv na hrabrost, poziv na istupanje, poziv na otpor prema ovome što nam se dešava. On jeste čovek koji ima veliko uvažavanje u ovom društvu i (…) u ovom trenutku treba podržati svaku osobu koja poziva da se zajednički deluje – istakla je Stojković.

Zbog čega je Grigorije uzburkao mnoge duhove?

Reakcije tabloida i činjenica da su svi koji su govorili na tu temu “razapinjani”, prema njenim rečima, govori o panici ove vlasti, a u nastavku razgovora otvara mogućnost da novi opozicioni lider dođe upravo iz redova  Skupštine slobodne Srbije. Ukoliko se to desi, podvlači da ta osoba neće biti stranačka ličnost.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести