PočetnaVestiBlace: Poništen ,,noćni" konkurs za direktora osnovne škole - Postajemo stranci u...

Blace: Poništen ,,noćni” konkurs za direktora osnovne škole – Postajemo stranci u sopstvenom gradu

Kako portal Otvorenosr.rs saznaje od izvora bliskom sekretaru osnovne škole u Blacu, Zoranu Milutinoviću, poništen je konkurs za direktora ove škole u Blacu, a koji je bio raspisan na krajnje netransparentan način, protivno važećim propisima tako da je bio u znanju samo kandidata koji su se prijavili na isti tj. samo aktulene V.D. direktorke Marije Ćurčić, koja je na to mesto oktroisana od strane resornog ministra.

Evidentno da su se vlast i nadležni u osnovnoj školi posle pisanja opozicionih portala usplahirili i konkurs poništili.

Resorni ministar, Mladen Šarčević pre postavljenja Marije Ćurčić, razrešio je sa mesta direktora Osnovne škole Stojan Novaković u Blacu, Danijelu Nikolić, koja nije htela da im se pokloni i uzme člansku kartu Srpske napredne stranke.

Izvor iz osnovne škole nam navodi da je po dolasku na mesto V.D. direktora Marije Ćurčić, na posao primljena, prvobitno u školskoj biblioteci rođaka predsednika okružnog odbora SNS-a u Toplici, Darka Laketića,  i pored bibliotekarke, Blačanke, Marije Ristić, sa završenim bibliotekarskim ispitom. Nedugo zatim nije produžen ugovor Vladimiru Lapčeviću, nastavniku srpskog jezika i književnosti, koji potiče iz ,,stare Blačke” porodice sa profesorskom tradicijom, a pomenuta rođaka Darka Laketića, premeštana na njegovo radno mesto.

,, Postajemo stranci u sopstvenom gradu.”

Nastaviće se…

 

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести