PočetnaVestiBLACE Predsednik opštine na TV sa nacionalnom frenkfencijom obmanuo građane - Opozicija:...

BLACE Predsednik opštine na TV sa nacionalnom frenkfencijom obmanuo građane – Opozicija: Vlast se služi obmanama

Gotovo pet dana od požara na deponiji u ataru sela Međuhana, požar još uvek nije ugašen, a kako smo saznali vatrogsne ekipe su i predhodne noći pokušavale da ugase požar, ali bezuspešno. Javno komunalno preduzeće Blace u čijoj je nadležnosti odlaganje smeća godinama unazad isto odlaže na pomenutoj deponiji. Deopnija u ataru sela Međuhana je do 2012.godine imala privremenu dozvolu da se na toj lokaciji odlaže smeće, a koja je 2012.godine istekla.

Fotografija:Privatna arhiva (Goran Vukomanović)

Predstavnik jednog repezatativnog sindikata u  Javno komunalnom preduzeču Blace, Goran Vukomanović, navodi da je apsolutna odgovornost za požar na deponiji u ataru sela Međuhana na direktoru Javnog komunalnog preduzeća Blace, Darku Kuzmanoviću i šefovima i rukovodiocima unutar JKP-a, jer je njihovim nesavesnim i neodgovornim radom došlo do paljenja deponije, ako je pak požar podmetnut za šta postoji minimalna mogućnost odgovornost je takođe na njima jer deponija nije bila obezbeđena na adekvatan način bilo video nadzorom ili pak fizičkim licem koje bi bilo zaduženo za nadzor iste.
Godinama unazad smeće se na ovoj lokaciji ne odlaže na odgovarajući način što je dovelo do poništavanja svih pozitivnih efekata sanacije ove deponije iz 2007.godine.

Ispred opštine Blace za TV Prva predsednik opštine Blace, Ivan Burgić je istakao:

,,Požar je nastao na lokaciji koja nije aktivna, odnosno na lokaciji na kojoj se trenutno ne odlaže smeće, što dovodi do sumnje da je isti podmetnut.”

https://youtube.com/shorts/eDwfxy3QRM0?feature=share

Fotografjja: Google (Bogdan Mijajlović)

Ispred anti Vučić opozicije u Blacu, Bogdan Mijajlović (Stranka slobode i pravde), nam je rekao da je predsednik opštine Blace, Ivan Burgić, po ko zna koji put pokušao da obmane javnost što se jasno vidi iz priloga na TV Prva. Deponija u ataru sela Međuha je lokacija na kojoj Javno komunalno preduzeće Blace aktivno godinama unazad odlaže otpad.
Do 2012.godine kako su nam rekli predstavnici sindikata u JKP Blace postojala je privremena dozvola za rad iste, takođe 2007.godine lokalna vlast čiji su stožeri bili Demokratska stranka i Srpski pokret obnove su obezbedili 70 miliona dinara za sanaciju pomenute deponije, a privremena dozvola za njen rad postojala je sve do 2012.godine. Vlast Srpske napredne stranke do dan danas nije ništa uradila za rešavanje ovog problema sem davanja praznih obećanja. Takođe na sceni je stvaranje nelegalne deponije na tromeđi Blaca, sela Trbunja i sela Đurevca na kojoj je Javno komunalno preduzeće počelo da odlaže otpad posle požara na deponiji u Međuhani, a predhodnih dana dim je zahvatio i gradsko naselje u Blacu. Radi se o gotovo potpunom kolapsu sistema koji predstavlja rezultat neodgovornih partijskih kadrova na rukovodećim mestima.”

Fotografija:Google

Fotografija: Novonastala deponija na izlazu iz Blaca

Darko Kuzmanović, direktor Javnog komunalnog preduzeća Blace, na funkciji V.D direkora ove ustanove izabran je za vreme dok se na mestu predsednika opštine Blace nalazio, aktuelni direktor Centra za socijalni rad Blace, Milan Ćurčić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести