PočetnaVestiBosketov badža postao direktor u Srbija šumama

Bosketov badža postao direktor u Srbija šumama

Surduličanin Predrag Mirčić, najpoznatiji kao badža (muž ženine sestre) državnog sekretara Dragana Stevanovića Bosketa nedavno je postao direktor korporativne bezbednosti u JP „Srbija šume“.

Mirčić je inače po profesiji policajac koji je radio širom Pčinjskog okruga pre nego što je dobio otkaz u MUP-u i preselio se u Beograd.

Upamćen kao bahat predstavnik reda, Mirčić vrtoglavno započinje uspon tek kada se orodio sa sadašnjim državnim sekretarom Bosketom.

Posle avantura po Beogradu, i rada kao obezbeđenje na splavovima i u klubovima, Mirčić u žižu javnosti dospeva u vreme migrantske krize, kada je u funkciji direktora korporativne bezbednosti “Laste” februara 2016. godine dao izjavu agenciji Beta da je ta firma, zaključkom Vlade Srbije, a na osnovu sporazuma sa Republičkim komesarijatom za izbeglice, postala jedini ovlašćeni prevoznik migranata koji dolaze u Srbiju iz smera Makedonije.

KO JE PREDRAG MIRČIĆ?

Mirčić je rođen u Surdulici, a devedesetih godina je radio kao policajac u Vranju. Završio je Policijsku akademiju i službovao na raznim funkcijama u sklopu MUP na jugu Srbije, a vrhunac karijere bilo je mesto pomoćnika komandira Policijske stanice u Vranju. Na jugu Srbije radio je u sklopu MUP-a sve do 2001. godine, kada je nakon pritvaranja pod sumnjom na primanje mita udaljen iz policije, u vreme dok je načelnik tadašnjeg SUP-a u Vranju bio Novica Zdravković. Radio je kao instruktor u Posebnim jedinicama policije (PJP), a pričalo se da je jedno vreme navodno bio pripadnik JSO-a. Po odlasku iz Vranja, bavio se poslovima obezbeđenja po prestoničkim klubovima i splavovima.

Ali, prema nekim izvorima, Mirčić se ni u “Lasti”nije baš proslavio.

– Sumnjičili su ga za razne malverzacije tokom prevoženja izbeglica iz Preševa za Beograd. Radnici “Laste” optužili su svojevremeno njega i Bosketa da su namerno zatvorili namenski servis za pranje vozila u tom preduzeću, a da su za te poslove angažovali firmu iz Zemuna, blisku Mirčiću. Posle nekog štrajka, tražena je njegova odgovornost, da bi potom bio i oteran iz “Laste”. Sada je odjednom ponovo dobio direktorsku funkciju, u državnom preduzeću “Srbijašume”. I ne, nikako, ni slučajno, ovo nema veza sa činjenicom da je Boske, njegov badža, državni sekretar – ocenjuje izvor Info Vranjskih.

Zaista, ovaj po mnogo čemu kontroverzni čovek većinu toga može da zahvali svon badži, Draganu Stevanoviću Bosketu.

Naravno, veza među njima je nedokaziva, ali, niko ne bi trebalo da sumnja da ona postoji, glede Mirčevićevih biorafskih podataka.

A bezbednost, za nju ne treba uopšte brinuti.

Ona je, naime, i do sada bila na visokom nivou, a tek sad…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести