PočetnaVestiBrnabić: Država se ozbiljno priprema za drugi talas korone ???

Brnabić: Država se ozbiljno priprema za drugi talas korone ???

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije i da treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mera kako bi bili spremni za drugi talas na jesen, kada se očekuje jači udar koronavirusa.

Brnabić je u izjavi novinarima u Nišu, posle otvaranja laboratorije “Vatreno oko”, istakla da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na koronavirus kako bi se utvrdilo šta još treba nabaviti od agenasa, testova i laboratorijskog materijala, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

“Tim Srpskog lekarskog društva i Medicinskog fakulteta obići će mikrobiološke laboratorije i proceniti gde još može da se radi testiranje na koronavirus, a dodatno će se pomoći laboratoriji u Kosovskoj Mitrovici”, rekla je ona.

Premijerka je podsetila na to da je Niš u drugom piku koronavirusa mnogo bolje prošao nego u prvom, što, kako je ocenila, govori o tome da su građani bili disciplinovaniji i da će jesen biti spremnije dočekana.

Ona je istakla da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da taj grad više nije u prvih 15 po broju zaraženih.

Premijerka je zahvalila građanima na disciplini i pridržavanju mera i poručila im da nastave da se tako ponašaju.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести