PočetnaVestiCirkus:,,Tetkino dete" preko noći postalo pilot i uručeno mu priznanje

Cirkus:,,Tetkino dete” preko noći postalo pilot i uručeno mu priznanje

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, uručio je počasni letački znak pilota. Na taj način ministar, koji je vojni rok služio po skraćenoj proceuduri, dobio je prestižno priznanje koje se nekada dodeljivalo samo onima koji su zaista umeli da upravljaju letelicama.

Dodelom priznanja ministru koji naprasno postao zaljubljenik u uniformu, a od koje je bežao devedesetih godina, samo je nastavak kontinuiranog ponižavanja i urušavanja Vojske Srbije, čiji je počasni pilot čovek koji ne ume da upravlja avionom, prenosi Nova.rs.

Stojadinović: Vulin bi mogao da leti samo u Letećem cirkusu Montija Pajtona

Komentarišući odluku da se počasni letački znak pilota dodeli ministru Vulinu, pukovnik u penziji i kolumnista portala N1 Ljubodrag Stojadinović, navodi da nije mogao da prestane da se smeje kad je saznao za tu vest, iako je reč izuzetno o tragičnoj odluci, koja, kako kaže, govori da se kod nas bukvalno “sve raspada”.

“I to na jedan od najtragičnijih načina u istoriji bilo koje Srbije. Događa se nešto što se do sada nije događalo. Ako je nekadašnji dezerter, koji je za 14 dana završio vojnu obuku i čovek koji je kao vojni analfebata došao na mesto ministra odbrane, postao počasni pilot ja sam uveren da je on sada uveren da ume da leti i da će pokušati da leti. I ne verujem da postoji bilo ko u Ratnom vazduplovstvu koji je u stanju da ga u tome spreči. Teško je sprečiti Vulina da leti i posle svih čuda to i ne bi bilo neko čudo”, poručuje Stojadinović, dodajući da bi Vulin možda i uspešno leteo, jer se ‘ovde više ništa i ne radi na osnovu onoga što neko zna, već na osnovu onoga što Vrhovni komandant misli da neko zna'”, konstatuje Stojadinović.

Dodaje da Vulin nikad ne bi nikad dobio počasni letački znak pilota bez odobrenja Vrhovnog komandanta. “To su oni jogi letači, bili su čak i politička partija i on je verovatno iz te trupe došao u Ministarstvo. Dodela tih znački političkim funkcionerima je pitanje vojničke servilnosti, to je nešto što je opšte poznata stvar u vojsci i nije Vulin prvi nesposobni ministar odbrane i počasni avijatičar, ali on je najčudovišniji ministar odbrane i čovek koji bi mogao da leti samo u Letećem cirkusu Montija Pajtona ili da bude Boldrik kod Crnog Guje. To su uloge za njega”, naveo je on.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести