PočetnaVestiCovide pacijent napao medicinsku sestru u Kliničkom centru u Nišu - hteo...

Covide pacijent napao medicinsku sestru u Kliničkom centru u Nišu – hteo kući

Jedan 82-godišnji pacijent u kovid bolnici u Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra napao je medicinsku sestru, potvrdio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za medije Kriznog štaba, i pozvao sve da osude taj događaj.

On je istakao da su takve stvari nedopustive i da više ne smeju da se ponavljaju, a da radnicima, herojima koji su se stavili na raspolaganje svima nama, ne sme da se uputi ni ružna reč, a kamoli da ih neko napada.

Incident je prijavljen 30. jula, a policija je odmah izašla na lice mesta i obavestila Osnovno tužilaštvo u Nišu, objavile su Južne vesti.

Kako su naveli u policiji, došlo je do fizičkog sukoba između medicinske sestre i pacijenta koji je rođen 1938. godine.

“Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od kovida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć”, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi za “Večernje novosti”.

Mediji prenose da se incident dogodio kada je pacijent najpre tražio da ga otpuste sa lečenja, i navode i da je hteo da skoči sa prozora, a medicinska sestra ga je sprečila u tome. On je, prema pistanju medija, sestru potom napao štakom.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести