PočetnaVestiĐorđo Žujović: Vreme je da na građanskoj, demokratskoj, liberalnoj ideji napravi nova...

Đorđo Žujović: Vreme je da na građanskoj, demokratskoj, liberalnoj ideji napravi nova organizacija, partija, koja mora da okupi ljude koji razmišljaju slično i spremni su da posle svih međusobnih nesporazuma krenu dalje

Đorđo Žujović:

Nisam od izbora pisao o stranačkoj politici ili stranačkim stvarima. Niti jedne određene stranke. Uopšte. Činjenica je da je opozicija surovo poražena. Nevezano da li ona koja je izašla ili ona koja se odlučila za pasivan bojkot. Odlucio sam da ne budem kandidat na tim izborima još prošle jeseni, dajući sebi šansu da hladne glave posmatram sve ono što se dešava i ono što će se neminovno desiti. Ne iz proročkih ambicija, ili sebičnih nesolidarnih, nego iz shvatanja da je jedan način opozicionog delovanja dostigao svoj vrhunac, ili ponor, kako vam draže, i da se mora krenuti dalje.

To dalje za mene znači, da uz dužno poštovanje svih koje sam upoznao u politici, prijatelja, saradnika, poznanika, autoriteta… Vreme je da restartujemo stvari a sa nekim neprijatnim stvarima se suočimo sasvim iskreno bez zadrške u samokritici. Delotvorno je jako. A i toliko smo svi odgovorni.

Vreme je da na građanskoj, demokratskoj, liberalnoj ili kako vi već hoćete da zovete, ja izbegavam te epitete, napravi nova organizacija, partija, koja mora da okupi ljude koji razmišljaju slično i spremni su da posle svih međusobnih nesporazuma krenu dalje. U odnosu na našu odgovornost, te prepirke, čarke, svađe i slično, moraju smesta prestati.

Radim na tome, i to ovde želim da napišem, i ne krijem to, već duže vreme i moja želja i san je da se na istoj strani nađu svi oni koji su se vremenom možda razdvojili, krenuli nekim svojim putem, odustali od politike. Nama treba jedna zajednička organizacija, ne savezi ili udruženja, već  partija sposobna da se bavi pravom politikom u Srbiji. Da se suprotstavi SNS-u sa mozgom, a ne dečijim forama i seljačkim dosetkama. Da pokažemo da u Srbiji ima ljudi kojima uz respekt i vaspitanje koje imam nije političko prirodno okruženje Đorđje Vukadinovic ili Sloba DSS Samarđić. I to ne znači da napadam nekoga. Baš suprotno. Vreme je da se stvari postave one kakvim su zaista. I ja znam da ću u toj svojoj nameri uspeti, sa svima onima koji slićno rezonuju stvari.

Prošlost, ona je teška, možda i sa balastom. Ona nosi svoja iskustva, i naravno gomilu razočarenja. Ali ovo što sam ovde napisao i na čemu ubrzano radim, to će biti odgovor moje generacije na ono što živimo u Srbiji i kompromis oko toga se ne može i neće praviti. Nemamo čega da se stidimo, odlučili smo da ostanemo ovde i borimo se, znamo dobro koje su nam namere i ideje. Čast i poŠtovanje svakome. I za minuli rad i za rezultate.Ne želim da pljujem u vis. Medjutim, moja generacija je spremna, a ostali neka se spreme. To je to.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести