PočetnaVestiIstraživanja (Kuršumlija) Opozicija 48,1% - Vlast: 43,7% SNS GUBI KURŠUMLIIJU!

Istraživanja (Kuršumlija) Opozicija 48,1% – Vlast: 43,7% SNS GUBI KURŠUMLIIJU!

Istraživanja (Kuršumlija) Opozicija 48,1% – Vlast: 43,7% SNS GUBI KURŠUMLIIJU!

Redakcija portala Otvorenosr.rs angažovala je renomiranu agenciju za istraživanje javnog mnjenja iz Beograda radi ispitivanja rejtinga političkih stranaka u Kuršumliji. Opština Kuršumlija u političkom smisli prestavlja vrlo trusno područje odnosno opštinu gde postoji aktivno delovanje opozicionih stranaka. Istraživanje je rađeno na oko 700 ispitanika, a pitanje je glasilo; Da su u martu mesecu lokalni izbori u Kuršumliji i da opozicija izlazi na iste za koga biste glasali?”

Rezultati istraživanja su sledeći: Na prvom mestu i dalje nalazi se Srpska napredna stranka sa 36,8% izašlih birača, na drugom je Stranka slobode i pravde sa 20,7%, zatim ide Narodna stranka sa 8,2%, Pokret ljubav, vera, nada sa 7,6% glasova, Socijalistička partija Srbije 6,9%, Pokret Dveri 4,4%, Demokeatska stranka Srbije 4,1% i Demokratska stranka 3,1%.
Ostale političke organizacije ili pokreti su prema rezultatima ovog istraživanja ispod cennzusa.

Rezultati ovih istraživanja govore da bi opozicija u Kuršumliju na lokallnim izborima odnela pobedu u odnosu na vladajuću Srpsku naprednu stranku sa 48,1% (SSP, NP, PLJV, Dveri, DSS, DS) dok bi za stranke vlasti glasalo 43,7% procenta izašlih birača.

Međutim treba naglasiti da ukoliko bih svaka ovih opozicionih stranaka išla sama za sebe na izbore što ispitanici naglašavaju rezultat opozicije bio nedovoljan da pobede Srpsku naprednu stranku i socijalističku partiji Srbije na eventualnim lokalnim sledeće godine izborima, koji bi se desili ako dođe oko dogovora oko izbornih uslova odnosno iole fer izbora.Opozicija u Kuršumliji odnela bi pobedu ako bi se dogovorila oko zajedničkog izlaska na izbore, sinhronizovanog delovanja bilo u jednoj ili dve kolone.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести