PočetnaVestiJeremić: Vučić uveo Srbiju u ozbiljan bezbedonosni rizik

Jeremić: Vučić uveo Srbiju u ozbiljan bezbedonosni rizik

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je danas ocenio da je predsednik Aleksandar Vučić uveo Srbiju u “ozbiljan bezbednosni rizik” obavezivanjem da palestinski pokret Hezbolah u celosti tretira kao terorističku organizaciju, jer je Srbija “sa aspekta Hezbolaha time postala legitimna meta”.

Na sastanku Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Jeremić je rekao “SAD i Izrael, a sada i Srbija, tretiraju i vojno i političko krilo Hezbolaha kao terorističku organizaciju, dok je za sve ostale (države sveta) teroristička organizacija samo vojno krilo”.

“Srbija ni izdaleka nema kapacitet kao SAD i Izrael da se zaštiti od takvih izazova. Hezbolah je jedna od najopasnijih organizacija na svetu”, ukazao je on.

Jeremić je podvukao da su “u posebnoj opasnosti pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u sklopu medjunarodne mirovne misije UN u Libanu, gde je Hezbolah jedan od najdominantnijih vojno-političkih i društvenih aktera”.

Jeremić je rekao da su Vučić i njegov “ol stars tim” koji čine Suzana Vasiljević, Marko Djurić, Siniša Mali i Marko Čadež, potpisivanjem “gulaš sporazuma” u Beloj kući uveli Srbiju “u velike bezbednosne, diplomatske i ekonomske probleme”.

Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i nekadašnji predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da je pregovorima u Vašingtonu učinjen veliki presedan, jer bi, pposle izbora predsednika SAD u novembru, buduća administracija mogla da ponovo pozove predstavnike Srbje i Kosova u Belu kuću i stavi im na sto “konačni sporazum o Kosovu, pošto su se već dobro uhodali s dokumentima koji nisu unapred detaljno ispregovarani” – kakav je tamo potpisan prošlog petka.

“Kosovo će biti jedna od prelomnih tačaka domaće politike u 2021. godini, a poznavanje odnosa u svetu može činiti razliku izmedju sunovrata i prosperiteta naše zemlje”, procenio je Jeremić.

Vučić je, rekao je on, “potpisom u Vašingtonu gurnuo prst u oko Evropskoj uniji, pa se sada vadi iz blata tako što brže-bolje otkazuje vojne vežbe s Rusijom i Belorusijom i to samo dan pred njihov početak, što je potpuno diletantski”.

Jeremić je istakao da je njegova Narodna stranka “najorganizovaniji politički činilac opozicije” u Srbiji, i da je na dobrom putu da izgradi stranačku infrastrukturu sposobnu da kontroliše sva biračka mesta na sledećim izborima.

“Moramo da govorimo gradjanima ne samo o onom protiv čega se borimo, već pre svega o onome za šta zalažemo u skladu s našom politikom, vrednostima, ideologijom i ljudima koji nas predstavljaju. To ćemo činiti samostalno, neopterećeni bagažom tudjih politika i grehova, i nastaviti da budemo okosnica antirežimskog delovanja, kao osnivači Udružene opozicije Srbije, ali i šire”, zaključio je Jeremić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести