PočetnaVestiKon žali zbog neuvodjenja policijskog časa - maske nisu efikasne kao policijski...

Kon žali zbog neuvodjenja policijskog časa – maske nisu efikasne kao policijski čas

Zaravnjenje “epidemioločke krive” ići će sporije jer se “ne može očekivati od maski da epidemiju uspore kao što je bilo sa zatvaranjem za vreme vanrednog stanja – izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, govoreći o trenutnoj situaciji sa epidemijom u Beogradu i Srbiji.

Kon je izjavio da je stanje u Srbiji stabilizovano, ali na dosta visokim brojevima, ali se poboljšanje “može naslutiti”.

Ilustracija, FOTO: UnsplashIlustracija, FOTO: Unsplash

Epidemiolog je na televiziji Pink rekao da je dobro što je broj pozitivnih PCR testova pao na osam procenata od broja pacijenata koji se jave na pregled, a taj procenat je do pre nekoliko dana bio od 20 do 30.

Objašnjavajući svoju izjavu o Beogradu kao “tempiranoj bombi” Kon je rekao da “Beograd nikada nije imao najveći aktivni broj obolelih prema broju stanovnika, ali da pošto je ogroman grad uvek je potencijalno mesto širenja zaraze”.

Trenutno je, kako je rekao Kon, najkritičnija situacija u Bujanovcu i celom Pčinjskom okrugu, ali se u manjim sredinama epidemija lakše kontroliše.

On je najavio veće kontrole ljudi koji treba da budu u samoizolaciji i rekao da će se u taj proces uključiti i Komunalna milicija.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести