PočetnaVestiKRSTIĆ (Pokret Tvrđava): "Ova grudva će postati lavina"

KRSTIĆ (Pokret Tvrđava): “Ova grudva će postati lavina”

,,Prošlo je 3 nedelje od protesta #ZaSvuDecu koji smo organizovali protiv zagađenja u Smederevu. Ponosni smo na ovih 500 ljudi koji su imali hrabrosti da i pored raznih pretnji, ucena, negativnih stvari, dignu glas i stanu za svoj grad i svoju decu!

Ne zaboravite da se borimo za zdravlje i život, a to nema cenu! I neka akcenat bude na ovim ljudima koji su došli, a ne na kritici onih koji nisu. Proces oslobađanja straha je postupan. Na našem prvom protestu decembra 2018., bilo je 200 ljudi. Sada je došlo 2 ili 3 puta više. Ovo je maraton, a ne sprint, polako raste poput testa, to je nezaustavljiv proces! Decenijama pre toga se niko nije bunio.

I pored mnogih koji su nas saplitali, raznih interesnih grupa koje su pozivale ljude da ne idu na protest, mi smo svoj glas digli i slika pobunjenih građana iz Smedereva je obišla Srbiju. Jedino ih pritiskom možemo naterati da nešto preduzmu.

Ovo je bio samo stepenik. Sledeći put da nas bude duplo više, a kako stoje stvari, stajanje i govori više neće biti dovoljni, moraćemo da uradimo nešto mnogo konkretnije.

Na nama je!”

Nikola Kolja Krstić koordinator Pokreta Tvrđava

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести