PočetnaVestiKURŠUMLIJA Jakovljević (DS): Pokažimo optimizam i da smo spremni za velike borbe...

KURŠUMLIJA Jakovljević (DS): Pokažimo optimizam i da smo spremni za velike borbe koje su pred nama!

Поштовани!

ОО Демократске странке у Куршумлији упркос притисцима опстаје да егзистира. Обзиром да сам мишљења да ДС треба да буде стожер промена и креатор обликовања друштва
неопходно је да се укључе у рад одбора сви они који су спремни да своје потенцијале и могућности ставе изнад личних интереса за опште добро.

Молим вас да учествујете и укажете на квалитетне људе који су спремни да поштено и праведно делују како у странци тако и када дође време у власти.

ДС је чинила и лоше и добре ствари. Демократе који су и оснивачи странке су и данас грађани који уживају углед у нашој средини…Било је и оних који су странку користили како би лично профитирали. Одговорно тврдим да док сам била на функцији, задатке обављала савесно, одговорно, предано, са вољом да учиним и пружим максимум. Највећи проблеми су се дешавали када се политичка сцена претворила најпре у позорницу, а потом у пијацу. Трговало се одборничким мандатима и губило време на политичка превирања. Људи без визија, како припадника опозиције тако и власти , били су кочница за многе пројекте. ДС у Куршумлији је врло кратко била у власти и увек је била на завидном нивоу због чланова који су и данас у странци. Презентовали праве вредности и са огромним ентузијазмом се трудили да уведу демократију у све сфере посрнулог друштва. Спотицања су била честа како због неразвијене свести о важности општег уређења система и развоја , што због личних интереса, нереалних амбиција појединаца и примитивних-простих политички игара.Тако да је било и оних који су нанели огромну штету ДС-у , који наравно и нису више чланови већ су променили дрес. Сматрала сам и као члан Главног одбора ДС да је требало јавно прозвати и позвати на одговорност све демократе који су злоупотребили и функције и странк. То се није догодило и грађани су нас због истих кажњавали на изборима.
Данас власт чине људи који владају Куршумлијом 30 година, под плаштом разних странака. Поражавајуће је да успевају, троше буџет без икакве контроле, одборници гласају у већини случајева и не знају где одлази новац грађана.

Грађани Куршумлије нису упознати да од 2012.године када смо ми ДС чинили власт издејствовали од Републике Србије да општина добија трансфере солидарности, као најнеразвијенија општина, 300 милиона динара.

За 9 година то је две милијарде и седамсто милиона динара. Питамо где су уложена средства?! Нема одговора! Да ли у вашем окружењу можете да наведете шта је то локална самоуправа урадила-инвестирала?
На мене као и многе друге демократе је вршен огроман притисак застрашивања, провлачење по суду без основа.Изашла сам из те ситуације поптуно чиста, још снажнија зато што ми је мирна савест и храбро стојим право и достојанствено. Зато су овој средини потребни честити, добри и квалитетни људи да овај град учине много биљим местом за живот. Пре свега да се омогући сигуран посао млађим генерацијама, смање огромни намети како на физичка тако и на правна лица , подстакне развој и привреде ,пољопривреде ,угоститељства и трговина, да се заштите институције од гашења и спречимо демографско пражњење.

Зато вас позивам да разговарамо, дружимо се, да покажемо да нас има и да се не бојимо, да смо одлучни и упорни , да покажемо оптимизам и да смо спремни за велике борбе које су пред нама …

Ја не одустајем, моје су намере добре и дубоко сам уверена да ће нам спремност – храброст помоћи да учинимо праве ствари како би се сви грађани осећали боље и сигурније. Живети у заједници у којој се показује брига за сваког појединца, где се цени струка, рад, одговорност, етичност и солидарност.
“Грађани Куршумлије, мало нас је остало , треба да се причувамо!”-говорили су наши преци .

Председница ОО ДС у Куршумлији
Весна Јаковљевић

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести