PočetnaVestiKuršumlija: Za sutra (15.jul) najavljena je blokada magistralnog puta Niš-Priština! ,,Orboviću PREVARO...

Kuršumlija: Za sutra (15.jul) najavljena je blokada magistralnog puta Niš-Priština! ,,Orboviću PREVARO stidi se!”

Gotovo tri meseca prošlo je od pokretanja inicijative člana Glavnog odbora Stranke slobode i pravde u Kuršumliji, Slavka Ilića, za rešavanje problema radnika Simpo-ŠIK-a kojima nije povezan radni staž i koji rade za mesečnu platu nižu od minimalne cene rada.Apel za rešavanje problema radnika Simpo-ŠIK-a upućen je kako javno putem portala i društvenih mreža tako i u pisanoj formi predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavu Orboviću, premijerki Ani Brnabić i resornoj ministarki za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dariji Kisić Tepavčević kao i narodnoj poslanici iz Kuršumliji Ani Čarapić. Ostali su nemi na sve upućene zahteve.

Radnici Simpo ŠIK-a su nam naglasili da ,,nazovi” sindikalac Ljubisav Orbović umesto da se bori za prava radnika i poboljšanje njihovog položaja on je akcenat stavio na visinu svojih mesečnih primanja koja iznose više stotina hiljada dinara.

Podršku radnicima Simpo-ŠIK-a dao je sindikat Sloga na čelu sa Željkom Veselinovićem .

Za sutra (15.jul) u minut do 12h najavljena je blokada magistralnog puta Niš-Priština kao znak protesta zbog nerešavanja problema radnika Simpo-ŠIK-a.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести