PočetnaVestiLaketić ruši Andreja Vučića u Blacu - na sceni pokušaj kompromitacije Gordane...

Laketić ruši Andreja Vučića u Blacu – na sceni pokušaj kompromitacije Gordane Đorđević i novog opštinskog rukovodstva

Kako Otvorenosr.rs saznaje iz redova SNS- u Toplici sastav novog opštinskog rukovodstva u Blacu se zna ako u međuvremenu ne dođe do nekih promena. Na čelu opštine Blace naći će se Gordana Đorđević, sadašnja direktorka Srednje škole Blace, profesorka srpskog jezika i književnosti, ali ne kao miljenik Darka Laketića, predsednika okružnog odbora SNS-a, već uz podršku brata predsednika republike, Andreja Vučića.

Upravo je ovo kadrovsko rešenje vrha SNS- a trn u oku Darku Laketiću, jer bi se ona vrlo brzo mogla naći i na čelu okružnog odbora SNS-a u Toplici uz podršku vrha stranke i susednog odbora SNS- a iz Kuršumlije koji prema Darku Laketiću već duže vreme, a mnogi kažu sa pravom gaji anemozitet, jer je kako nam navode Laketić orkestrirao preko dela ,,svojih omiljenih” opozicionara politički napad na čelnike ove opštine u kojoj je SNS na vlasti.

Za razliku od Laketića Gordana Đorđević nema ,,repove” iz predhodnog perioda ( navodne malverzacije u vezi Apotekarske ustanove Prokuplje, nepotizam, lažirani putni troškovi, politička saradnja sa predstavnikom Srbije 21 Vladimirov Jovanovićem, personifikacijom svega lošeg iz bivše vlasti…), a kako saznajemo već duže vreme Laketić za vrh SNS predstavlja teret. Predhodno je izašao kao pobednik u sukobu u stranci sa Zoranom Jozićem, bivšim poslanikom SNS-a iz Blaca, a koji je do samog kraja kako nam navode uživao podršku, Bratislava Gašića, ali ispostavilo se da je ,,pobeda” pirova pošto ni sada nije uspeo da postavi svog miljenika za predsednika opštine Blace, a mnogi spekulišu da je to Ana Radojević, zaposlena u Apotekarskoj ustanovi Prokuplje.

Kako saznajemo upravo iz redova SNS-a i građana kod kojih su budući čelnici opštine Blace to potvrdili upravo je Darko Laketić insistirao na postavljenju Zorana Milutinovića na mesto sekretara Skupštine opštine Blace.

Ako se zna da je lokalni SNS u izborima upravo inkliminirao borbu protiv kriminala i korupcije i čišćenje sopstvenih redova, a na lokalu od grđana za tu politiku dobio gotovo plebiscitarnu podršku postavljenje Zorana Milutinovića za sekretara Skupštine opštine Blace bilo bi političko samoubistvo ljudi koji su bili stožeri i izneli kampanju ove stranke na lokalu. Predhodno su četiri odbornika Demokratske stranke dala bezuslovnu podršku tj.svoj glas prilikom smene Miloša Vasiljevića sa mesta predsednika odnosno zaustavljanju kriminalizacije opštine Blace.

Upravo Zoran Milutinović, stari-novi sekretar, za većinu građana opštine Blace  predstavlja prvog protagnostu politike kriminalizacije opštine Blace, o čemu svodoče izveštaji Agencije za borbu protiv korupcije, Državne revizorske institucije i sudski postupci koji se protivu njega vode, a najpoznatiji je onaj za primanje mita pred Višim sudom u nišu, a u pomenutom delu je uhvaćen in flagranti od strane pripadnika BIA.

Interesatno je što će Ivan Burgić, bivši predsednik opštine Blace, po svemu sudeći biti postavljen za većnika za urbanizam u Prokuplju. Mnogi to dovode u vezu sa najavljenom gradnjom industrijske zone u Prokuplju. Videćemo ko će biti izvođači radova na tom poslu, to će mnogo toga razjasniti.

Izvor iz SNS nam dalje navodi da će sada uslediti orkestrirani napadi od strane nekih opozicionih prestavnika  u Blacu na novo rukovodstvo, koje nije po volji Laketiću, a koji su u predhodnom periodu ,,glasno” ćutali. Upravo su ti predstavnici kako nam navode i osmisli celokupnu priču postavljenja Milutinovića na mesto sekretara Skupštine, jer Laketićev intelekt, politički kapacitet nije usled nedovoljnog balvljenja filozofijom, sociologijom, istorijom i psihologijom to moga da osmisli.

Da li su ovi navodi tačni vedeće se u danima koji su pred nama.

Nastaviće se…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести