PočetnaVestiLjubiša Buha Čume uz pomoć Zorane Mihajlović učestvuje u izgradnji brze saobraćajnice?!

Ljubiša Buha Čume uz pomoć Zorane Mihajlović učestvuje u izgradnji brze saobraćajnice?!

Član Predsedništva Narodne stranke Lazar Djurović izjavio je danas da je svedok saradnik Ljubiša Buha Čume, koji je stvarni vlasnik Preduzeća za puteve (PZP) Valjevo, uz pomoć ministarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i Vlade Srbije postao vlasnik više od osam hektara državnog zemljišta u selu Petkovica kod Šapca na kojem se nalazi stari kamenolom.

“Da li je Buha, zvani Čume, posle odslužene zatvorske kazne ekspresno postao partner Ministarstva Zorane Mihajlović i vlasništvom nad kamenolomom postao isporučilac kamena za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica”, upitao je Djurović.

Djurović je pozvao Zoranu Mihajlović da odgovori javnosti koji je razlog njene posete selu Petkovica u društvu brata predsednika Srbije Andreja Vučića i da li je jedini razlog posete bila podrška Ljubiši Buhi Čumetu.

“Pozivam Zoranu Mihajlović da odgovori i koliko je Preduzeće za puteve Valjevo uplatilo novca u budžet od rudne rente iz kamenoloma u Petkovici”, rekao je Djurović.

On je naveo da se u izvodu iz lista nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda vidi da je Preduzeće za puteve Valjevo vlasnik 83.338 kvadratnih metara zemljišta, odnosno osam hektara i 33 ara, na katastarskoj parceli br. 3508 KO Petkovica 704741 – Šabac izvod pod brojem 1147, na kojoj se nalazi kamenolom.

“Nekada je ova parcela jednim delom bila pod Javnim preduzećem Srbijašume, a delom manastirska zemlja. Na katastarskoj parceli gde je ulaz u kamenolom, koju, takodje, koristi PZP Valjevo, u listu nepokretnosti pod brojem 759 parcela 3511 i dalje je kao korisnik državnog zemljišta na 6.804 kvadratnih metara upisano preduzeće Srbijašume”, rekao je Djurović.

Kako je istakao, PZP Valjevo “uz nečiju prećutnu saglasnost” koristi tu državnu zemlju bez ikakve nadoknade.

“Jasno je da je vlast u sprezi sa kriminalom našla idealan način za pljačku države, a sve će platiti gradjani i buduće generacije. Jasno je da je Zorana Mihajlović jedna od onih koji imaju najmanje prava da govore o poštenju. Neće još dugo potrajati do promene vlasti, a tada će za to odgovarati svi koji su opljačkali narod i državu”, zaključio je Djurović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести