PočetnaVestiMasovno otpuštanje naprednjaka sa PP poslova

Masovno otpuštanje naprednjaka sa PP poslova

Nije nikakva tajna da se u čitavoj Srbiji, pa i u Vranju, do posla u javnim preduzećima dolazi isključivo stranačkim zaslugama ili vezama, ali ovakvo postizborno ponašanje pobednika zaista niko nije mogao ni da sanja.

Očigledno sledeći zamah promena u SNS-u, i u Vranju su počela masovna otpuštanja onih naprednjaka koji su na privremenim i povremenim poslovima, a počela je i zamena kadrova koji rade kao nečija zamena, recimo za porodilje ili slično.

Svi zainteresovani su se rastrčali pred izbore, mahali zastavama, nadali se boljoj budućnosti, a, očigledno, dobili su šupalj nos do očiju.

– Član sam stranke pet godina, radila sam sve kampanje, i svi u kući su mi u SNS. Radila sam na ugovor, pa na zameni trudnice, pa na nekim kao javnim radovima, a sada sam dobila otkaz jer je direktor dao ugovor za stalno supruzi jednog od direktora iz SNS-a. A ja sam partiji obezbedila barem trideset glasova – kaže naša sagovornica, inače diplomirani ekonomista.

Najveća pijaca radnih mesta je, čini se, u Zdravstvenom centru, gde se zaista ne zna ko radi, ko ne radi, i ko kakav ugovor ima.

– Sestre stalno dolaze i odlaze, kao i neki pomoćni radnici. Neke imaju ugovor na dva, neke na tri meseca, neke se vode u seoskim ambulantama, a rade u Domu Zdravlja. Haos opšti – priča naša sagovornica iz ZC.

Ako pre izbora i nisu verovali, svi su sada imali prilike da se uvere u suštinu vladavine SNS-a: obećanja do izbora, čistka posle.

– Devojka sa višom medicinskom je radila osam godina, odlična sestra na internom, ali joj je direktorka dala otkaz. Kasnije je na to mesto došla snaja jednog od većnika. Takođe, nije nikakva tajna da je Suzana Bulatović, supruga narodnog poslanika, zaposlila nekoliko svojih rođaka i drugarica u ZC – kaže jedan razočarani „vernik”.

I tako, SNS je postao i NSZ, umesto NSZ.

A budući da će uskoro i tu biti postavljen vrhunski stručnjak na mesto direktora, ne preostaje ništa drugo već radnu knjižicu u ruke i – pravac SNS. Ili Nemačka, ko kako voli.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести