PočetnaVestiMrkonjić: Nema Vlade bez SPS-a ???

Mrkonjić: Nema Vlade bez SPS-a ???

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodni poslanik Milutin Mrkonjić rekao je danas da “nema šanse da se nova vlada formira bez socijalista”.

“Iako do sada nije bilo konkretnih razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, siguran sam da nova vlada neće biti formirana bez našeg učešća. Postoji više razloga zbog kojih socijalisti moraju da budu deo vlasti”, rekao je Mrkonjić agenciji Beta.

On je naveo da izborni rezultat koji su ostvarili socijalisti na prethodnim izborima nije jedini razlog da budu pozvani u vladu.

“Vlada ne treba da se podmladjuje. Vlada nije skupština. Vladi su potrebni dokazani stručnjaci, a SPS je najjača stranka u Srbiji kada su u pitanju kadrovi i stručnjaci. U vladi nema mesta za pripravnike”, ocenio je Mrkonjić.

On je istakao da ekonomski program koji je Aleksandar Vučić prezentovao pre neki dan u potpunosti odgovara SPS-u i podudara se sa svim onim što socijalisti imaju, i kadrovski i ideološki.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas je rekla da predsednik Aleksandar Vučić “najozbiljnije” razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem.

Brnabić je kazala da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz SPS-a dali protestima opozicije u Beogradu.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести