PočetnaVestiNovi predsednik Skupštine Sremskih Karlovca: Radnik ČISTOĆE I APSOLVENT na privatnom...

Novi predsednik Skupštine Sremskih Karlovca: Radnik ČISTOĆE I APSOLVENT na privatnom fakultetu u 50.godini

Na mestu sekretara skupštine ostaje Vera Stevanović Nikolić.

Skupštinsku većinu u ovoj sremskoj opštini činiće Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije, koji je na lokalnim izborima osvojio samo jedan mandat.

Novi predsedink karlovačke skupštine rođen je 1970. godine u Kosovskoj Kamenici, a trenutno je zaposlen u novosadskom Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća“.

U „Čistoći“ je zaposlen od 1999. godine, gde je radio na radnim mestima portira, inkasanta, poslovođe, šefa obezbeđenja i koordinatora održavanja vozila i infrastrukture.

Petković je, inače, i jedan od istaknutih sindikalista u „Čistoći“.

Kako navodi u svojoj biografiji, ima 30 godina radnog staža. Prethodno je proveo sedam godina na mestu policijskog službenika i šest meseci na radnom mestu poštara. Po obrazovanju je mašinski tehničar, a trenutno je apsolvent na smeru inženjerski menadžment Fakulteta za menadžment u Sremskim Karlovcima, koji je upisao 2016. godine. U svoje veštine ubraja osnovno poznavanje rada na računaru.

U lične podatke, osim datuma i mesta rođenja, državljanstva i godina radnog staža, naveo i stranačku pripadnost Srpskoj naprednoj stranci.

Zamenik predsednika opštine Stefan Dimitrije Dimić, iako 21 godinu mlađi, potpisuje bogatiju biografiju. Završio je Karlovačku gimnaziju i osnovne studije istorije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Trenutno je na master studijama istorije. Organizator je brojnih kulturnih aktivnosti u Sremskim Karlovcima, a trenutno radi pri „Fondaciji 2021 – Evropska prestonica kulture“ kao snimatelj. Osnivač je i direktor „Karlovci film festivala“. Član je Društva novinara Vojvodine, a bio je i student prodekan.

Stijepović: Neće funkcije, jer znaju da će biti marionete

Ivan Stijepović iz Grupe građana „Karlovačka lista“ koja je na lokalnim izborima osvojila tri mandata, kaže za 021.rs da su naprednjaci mogli da nađu boljeg kandidata, s ozbirom na to da su imali dva meseca da razmisle ko će biti postavljen na mesto predsednika Skupštine opštine.

„On ima odborničkog iskustva, ali u principu mogli su i nekog školovanijeg. Naravno, nije škola sve, ali nešto valjda i to znači, i po radnom iskustvu bih rekao da nije baš za tu poziciju. Ali videćemo kako će to izgledati. Možda on bude bolji od prošle predsednice koja je bila advokat“, priča Stijepović.

Smatra da Karlovci imaju nesvakidašnji problem jer niko od njih „neće da se prihvati neke funkcije“.

„To je paradoksalno da budu na listi, a da u stvari neće da se bave tim funkcijama. Imaju problem sa izborom predsednika opštine, jer neće niko da bude predsednik, pošto znaju svi da će to biti marioneta koja će potpisivati raznorazne javne nabavke i isplate koje neće biti u skladu sa zakonom i koja će proći isto kao prethodni predsednik, odnosno imaće neku krivičnu prijavu na svoje ime“, kaže Stijepović i dodaje da naredna skupština na kojoj će se birati predsednik opštine i opštinsko veće još uvek nije zakazana.

Nije mu jasno šta se čeka budući da, kako kaže, Karlovci imaju velikih problema sa virusom korona, javnom rasvetom, neasfaltiranim ulicama i neadekvatno urađenim budžetom koji, uprkos promenama koje je pandemija donela, još uvek nije prošao rebalans.

„Opštinsko veće i predsednik opštine treba da urade rebalans budžeta i da predlože skupštini i to se sve sad odlaže. Ono što je interesantno je da Karlovci sad nemaju ni načelnika opštinske uprave zato što je načelnik opštinske uprave prihvatio da bude odbornik u ovom sazivu i njemu automatski po Zakonu o lokalnoj samoupravi prestaje funkcija. Tako da sad u opštinskoj upravi nema odgovornog koji potpisuje virmane, isplate i tako dalje. Prethodno opštinsko veće nije ni imenovalo vršioca dužnosti načelnika opštinske uprave. Ne znam ni kako će radnici u opštinskoj upravi dobiti plate“, objašnjava sagovornik 021.

Ocenjuje da se čeka formiranje Vlade Srbije, kao i formiranje novosadske vlasti…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести