PočetnaVestiOpet muvaju? Raspisan novi konkurs za rekonstrukciju luke u Smederevu

Opet muvaju? Raspisan novi konkurs za rekonstrukciju luke u Smederevu

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije raspisalo je novu javnu nabavku za rekonstrukciju i izgradnju terminala za rasuti i pojedinačni teret u Luci Smederevo, objavio je danas portal eKapija.

Radovima je planirana rekonstrukcija i izgradnja postojećeg lučkog područja i pristaništa od približno 3,8 hektara i izgradnja novog dela luke za rasuti i generalni teret, površine 21 hektar, kao produžetak postojećeg lučkog područja.

Radovi uključuju i izgradnju pristupnih saobraćajnica i pripadajuće infrastrukture kao što su interne saobraćajnice i industrijski kolosek, kanalizaciona i vodovodna mreža, napajanje električnom energijom.

Predvidjeno je i da postojeći lučki objekti budu operativni tokom izvodjenja radova.

Podseće se da je ministarstvo krajem 2019. raspisalo javnu nabavku za rekonstrukciju i izgradnju terminala za rasuti i pojedinačni teret u Luci Smederevo, a rok za podnošenje ponuda bio je 27. februar 2020.

Medjutim, kako je navedeno, ovaj postupak obustavljen je 15. aprila 2020.

Kako je navedeno u obrazloženju, razlog za obustavu je što tehnički prihvatljiva ponuda premašuje raspoloživa finansijska sredstva.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji ranije navedeno, trebalo je da se radovi finansiraju sa po 50 odsto iz kredita Evropske investicione banke (EIB) i republičkog budžeta.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести