PočetnaVestiProkuplje: M.Andrić se odrekao svoga oca za sada makar politički?! Jedinstven slučaj...

Prokuplje: M.Andrić se odrekao svoga oca za sada makar politički?! Jedinstven slučaj u istoriji političkog života u Srbiji

Poštovani gradjani u Srbiji nije retka pojava da neko promeni političku partiju, popularno žargonski rečeno dres, a koja je u samoj biti duboko devijantna pogotovo ako kao takva nije utemeljana na vrednosnim uverenjima, programu i skretanju sa ,,puta“ partije koja se napusta, već pre svega u ličnom, partikulranom interesu što je u našoj zemlji najčešće i slučaj.

Prelaz iz 19.og u 20.vek obeležio je buran politički život u Srbiji. Posebno je karakteritična bila pojava da su radikalski prvaci koji su svoju decu slali na školovanje na Zapad kako bi završili prestižne škole, a koji su kroz njih projektovali sebe, koja su se vratila u svoju zemlju i postala značajni politički činioci uz pomoć svojih roditelja koji su već bili pozicionirani politički, ali bez adekvatnog obrazovanja, dolazili su u sukob politički upravo sa svojom školovanom decom. Razlog njihovog mimoilaženja ogledao se u vrednostim utemljenjima, a koje izviralo upravo iz tog obrazovanja i kulture stečenog na Zapadu, koje je dovelo decu i roditelje do kulturološkog, generacijskog, a na kraju i političkog sukoba. To vrlo veredostojno opisuje Dobrica Ćosić u svojim romanima Koreni i Vreme smrti kroz porodicu Katić.

Medjutim istorija političkog života u Srbiji nije zabeležila slučaj koji se pre samo nekoliko dana desio u Prokuplju, a to je da se na istom listu papira otac politički odrekne od sina i sin od oca, a sa ciljem da mladjani Andrić egzistira u političkom životu što nema veze sa njihovim vrednosnim uverenjima koja su vrlo sumnjiva da ne kažemo da ne postoje.

 

Naime predsednik inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Prokuplju, Milomir Andrić i njegov otac su potpisali papir na odgovor na tekst Otvorenosr.rs gde jasno stoji da odbornička grupa ,,Svi za Prokuplje“ tj. jedan njen član koji je navodno predložio člana stalnog sastava gradske izborne komisije za izbore koji su bili lažni, jer u svojoj biti sloboda izbora nije postojala, nema nikakve veze sa odborom SSP u Prokuplju?! Šef odborničke grupe ,,Svi za Prokuplje“ je niko drugi nego Živojin Andrić otac pomenutog Milomira Andrića, a koji je bio i nosilac izborne liste ,, Svi za Prokuplje“ 2016.godine koja je u prethodnom sazivu Skupštine u Prokuplju osvojila 5 odborničkih mesta. Ako odbor SSP U Prokuplju tj. njen predsednik odbora, Milomir Andrić, nema nikakve veze sa odborničkom grupom ,,Svi za Prokuplje“ , što su oni Andrići otac i sin poptisali, a i advokat im je na sve to stavio potpis i pečat, odatle jasno i nedvosmisleno prolizilazi da su se oni makar politički pokušali da se odreknu jedan od drugog. Da su oni srodnici u prvoj liniji to potpis na nikakav papir ne može poreći.

 

Motiv ovakvog njihovoh čina predstavlja pokušaj Milomira Andrića da se politički opere i egzistira krijući se iza table Stranke slobode i pravde i Dragana Djilasa kao stožera Srpske opozicije koja je na predhodnim izborima nesumnjivo bilia nosilac političke priče bojkota, nepreiznavanja tj. neučestvovanja na istim. Upravo taj BOJKOT Andrići su prekršili, imenovanjem Branka Denića za člana stalnog sastava izborne komisije u Prkouplju, na predlog odborničke grupe ,, Svi za Prokuplje“ koju predstavlja Živojin Andrić kao njen šef, pokušavajući da na taj način, doduše neuspešno daju legitimitet prethodnim izborima.

Sami Prokupčani okupljeni ne oko interesa već oko ideje da ovom ludilu napokon mora doći kraj su to prepoznali. Istorija srpske političke scene postala je bogatija za ovaj za nju do sada nezabeleženi akt.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести