PočetnaVestiProkuplje - Milenković: SNS UNIŠTIO JKP Hameum u Prokuplju

Prokuplje – Milenković: SNS UNIŠTIO JKP Hameum u Prokuplju

Javno komunalno preduzeće “Hammeum” koje je srce grada Prokuplja, s obzirom na to da u svom sastavu ima i vodosnabdevanje iz gradskog vodovoda skoro više da nema vozila za upotrebu, jer zbog starosti ona ne mogu da se registruju i prođu tehnički pregled!

Ostala je samo jedna cisterna, a i njena registracija ističe 9. avgusta. Ono što se posebno ističe je da se ni ulice više ne peru, jer se ova jedina cisterna čuva za “ne daj bože”.

Pešačka zona u Prokuplju, FOTO: DirektnoPešačka zona u Prokuplju, FOTO: Direktno

– Ovo je za Ginisa, jer dok za poslednjih sedam godina čekamo da se postavi i deseti direktor, bukvalno čitavo preduzeće je uništeno. Došli smo dotle da niti imaju vozila, niti mogu da obavljaju poslove, a to na žalost i nije nikakvo iznenađenje, jer u preduzeće nije uložen ni dinar – kazao je Radoslav Milenković, bivši direktor nekadašnjeg prokupačkog vodovoda koji je 12 godina bio na toj poziciji, a smenjen je nakon dolaska naprednjačkog kadra na lokalu.

Radoslav Milenković: Mogli su svemirski brod da kupe, Foto: DirektnoRadoslav Milenković: Mogli su svemirski brod da kupe, Foto: Direktno

On podseća da je za 330.000 evra pre tri godine kupljena zgrada nekadašnjeg preduzeća “Toplica” i da je trebalo da JKP “Hammeum” potpuno pređe tamo, ali sem što je kupljena, nije se ništa dalje činilo.

– Za taj novac su mogli da kupe svemirski brod, a ne kamion i cisternu. Zbog lošeg poslovanja došlo je do ovakve situacije. Ne daj bože da se desi nešto, nećemo imati čime da isporučujemo pijaću vodu građanima, jer i ta još malo registrovana cisterna je pitanje koliko će da traje – upozorava Milenković.

POTOP U PROKUPLJU Gde je nestalo 1,3 miliona evra za odbranu od poplava?

JEZIVE SLIKE IZ PROKUPLJA “Bedem je pukao, ništa nisu uradili”

Odlazeći gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović kazao nam je da nije baš upućen u situaciju u ovom javnom preduzeću, čiji je osnivač lokalna samouprava, ali da je preduzeću naglašeno da “mora da bude tržišno”, odnosno da se samo snalazi za novac.

– Za sve ostalo, pitajte direktora – dodao je Simonović.

Prastara vozila

Vršilac dužnosti direktora JKP „Hammeum“ Bojan Nikolić nam je donekle potvrdio da ne mogu da registruju vozila, a naknadno je stigla i izjava da “postoji određeni broj vozila koja zbog same godine proizvodnje i nemogućnosti pronalaska rezervnih delova na tržištu, kao i same cene popravke, koja dovodi u pitanje isplatljivosti” nisu u upotrebi i nije im rađen tehnički pregled.

– Sva vozila JKP “Hammeum”, koja mogu da se vide u saobraćaju su tehnički ispravna i registrovana. U ovom momentu od devet putničkih vozila jedno nije registrovano, od tri cisterne jedna nije registrovana, od sedam traktora ne registruju se dva traktora ruske proizvodnje, gde se u toku prošle godine pristupilo nabavci dva nova. I od lakih i teških teretnih vozila od šest se ne registruju tri, a proizvedena su 1981,1983. i 1990. dodaje se u saopštenju JKP “Hammeum”.

JKP “Hammeum” je žila kucavica Prokuplja, jer u sastav preduzeća ulazi gradski vodovod, tržnica, čistoća, groblje. Pre pet godina ta preduzeća su bila posebna, ali je onda, kako je tada objašnjeno, zbog efikasnosti, došlo do spajanja.

Ono što se ovi dana pominje je da je plan da se opet odvoje svi subjekti!

izvor: Direktno

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести