PočetnaVestiProkuplje: Odgovor Andrića i Maslakovića: ,,NIJE ISTINA'' - IPAK JESTE

Prokuplje: Odgovor Andrića i Maslakovića: ,,NIJE ISTINA” – IPAK JESTE

Pobočnim putem do redakcije Otvorenosr.rs stigao je odgovor koji su posptisali, makar je tako ovde navedeno Milomir Andrić, Vukomir Maslakvoić i Živojin Andrić. Odgovor objavljujemo u celosti kao i analizu iznetog u odgovoru:

Navedeno da je informacija iz teksta od 07.10.2020.godine da je ,, predsednik odborničke grupe “Svi za Prokuplje” Živojin Andrić, otac predsednika SSP u Prokuplju, Milomira Andrića, delegira u stalni sastav gradske izborne komisije, Branka Denića, člana inicijativnog odbora SSP-a, ili su ga makar tako predstavili ostalim članovima SSP-a u Prokuplju.” neistinita. Ovde se evidentno radi o iznetoj neistini, ali ne od strane Otvorenosr.rs već od strane potpisanih u odgovoru.

Šef odborničke grupe je upravo otac Milomira Andrića, Živojin Andrić, i to je javno dostupan podatak na sajtu grada Prokuplja. Zakonom o lokalnim izborima predvidjeno je da izbornu komisiju jedinice lokalne samouprave u stalnom sastavu imenuje skupština jedinice lokalne samouprave, a na predlog odborničkih grupa u skuštini lokalne samouprave srazmerno broju odbornika.

Poslovnikom Skuptšne grada Prokuplja je propisano da odborničku grupu čine minimum 5 odbornika. Odborničku grupu predstavlja ŠEF ODBORNIČKE GRUPE, u ovom slučaju, otac predsednika SSP-a u Prokuplju, Milomira Andrića, a izuzetno je može predstavljati i njegov zamenik. Odavde jasno implicira da je jedino Živojin Andrić, u skladu sa iznetim mogao dati predlog Skupštini da Branka Denića imenuje u stalni sastav gradske izborne komisije ispred odborničke grupe ,,Svi za Prokuplje”, ili pak ako je to učinio njegov zamenik, Živojin Andrić je mogao izaći iz odborničke grupe i time bi ova odbornička grupa prestala da postoji, jer ne bih sačinjavala neophodnih 5 odbornika i izgubila bi pravo na člana u stalnom sastavu.

 


Branko Denić, ne samo da je predstavljen kao član inicijativnog odbora SSP-a u Prokuplju nego je više puta prisustvovao sednicama glavnog odbora Stranke slobode i pravde kako su nam rekli neki od članova glavnog odbora upravo u društu Milomira Andrića i Vukomira Maslakovića, a bio je i delegat na osnovanju ove stranke prošle godinu u sali optšine Stari Grad u Beogradu što su nam takodje rekli neki od prisutnih članova glavnog odbora SSP-a. Milomir Andrić iako se nije našao 2016.godine na listi ,,Svi za Prokuplje” je jasno i nedvosmisleno uz svoga oca bio stožer te političke grupacije. Postavlja se pitanje da li će se Milomir Andrić tako lako u političkom smislu odreći gradjana koje bi trebalo da predstavlja, ako nekada postane njihov predstavnik, kako se lako u ovom poslatom odgovoru makar politički odrekao sopstvenog oca. Na ovaj način može samo da ponvimo da je pokušano dati se legitimitet od strane Andrića izbornom procesu u Prokuplju, a koji je u celini bio neligitiman, a da pritom Branko Denić nije uložio kao član stalnog sastava gradske izborne komisije niti jedan prigovor na izborni proces.

Kao drugu neistinu od strane Otvorenosr.rs potpisnici su izneli da izneta informacija da ,,inicijativni odbor SSP-a u Prokuplju od svog osnivanja nije izneo niti jednu kritiku na račun koordinatora SNS-a za toplički okrug Darka Laketića”. Naveli su da su oni nizom saopštenja kritikovali lokalni SNS.?! Postavlja se pitanje kojim saopštenjima je kritikovan SNS? Prokupčani ta saopštenja očigledno nisu videli. Pritom Darka Laketića koordinatora SNS-a za toplički okrug niti jednom rečju nisu spomenuli, a mi smo upravo eksplicintno naznačili da niti jednu kritiku na njegov račun nisu uputili ni pored otvaranja priče o malverzacijama u vezi sa Apotekarskom ustanovom Prokuplje, od strane portala Direktno.rs i brojnih drugih kritika od strane Južnih vesti, Topličke, Otvoreno, Kuršumlija bez cenzure i drugih. Predsednik inicijativnog odbora SSP u Prokuplju, Milomir Andrić jedino je davao izjave koja se mogu smatrati kritikom lokalne vlasti kada je doveden pred svršen čin od stranke novinarke portala Driktno.rs, ali i tada nije izgovrio ime poslanika SNS-a, Darka Laketića.

Predstavnici odbora SSP u Prokuplju svojim političkim delovanjem gotovo od svog osnivanja inkliminiraju ka Srpskoj naprednoj stranci, a za uzvrat imaju privilegovan položaj kako u javnim preduzećima, tako i njihove firme prilikom učešća na tenderima što nije slučaj sa odborima ove stranke u neposrednom okruženju: Kuršimliji, Kruševcu, Blacu i Žitoradji koji su u prethodnom periodu pokazali nezabeleženu dozu hrabrosti suprostavljanja lokalnim i drugim kabadahijama kao i posvećen rad na jačanju lokalnih organizacija.

Poznavaoc političkih prilika u Prokuplju koga smo pozvali da prokomentariše odgovor Andrića i Maslakovića kratko nam je rekao da postoji očigledna diskrepanca u iznetom u odgovoru i stvarnog činjeničjog stanja. Veliki broj Prokupčana je odavno prokužio ko su oni otuda na protestu u Prokuplju u njihovoj organizaciji možete videti svega desetak ljudi i to predstavnika političkih organizacija. Poslužio bih se u ovom trenutku onom narodnom ,,U laži su kratke noge”, a istina uvek izadje na videlo.

Nastaviće se …

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести