PočetnaVestiRakita UJEDINILA SLOBODNU Srbiju - Rakita bastion SLOBODE

Rakita UJEDINILA SLOBODNU Srbiju – Rakita bastion SLOBODE

Rakita je ovih dana bila centar Srbije. Vađenje cevi i oslobađanje reke ujedinilo je mnoge. Mnogi su to komentarisali kao veliku pobedu nad režimom. Neki su, poput Rakite na čelu sa legendarnim Deskom podigli protiv investitora koji je zarad profita bio spreman da uništi prirodu.

Čitali smo mnogo puta kako država ne podržava meštane, kako ih policija hapsi, kako se vode sudski postupci protiv njih… U pomoć su priskakali opozicioni političari. U Rakitu su išli Marinika Tepić, Sergej Trifunović, predstavnici Ne davimo Beograd, Lokalnog fronta.

“Rakita simbol borbe i pobede nad ovom vlašću”

Akcija u Rakiti – građani pijucima i loptama razbili cevi

Dejan Bulatović, potpredsednik SSP-a je čak dolazio i u sukob sa obezbeđenjem koje je angažovao investitor, morala je i policija da reaguje. Investitor se pozivao na dozvole koje je dala država Srbija. Predstavnici meštana su govorii na protestima uz ogromno odobravanje prisutnih. Na kraju je morao da odustane, država je povukla odluku da na Staroj planini mogu da se grade mini hudroelektrane. Desko i meštani Rakite su pobedili. Zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti, ali i tome što je uz njih stala cela antivučićevska Srbija.

Rakita je postala simbol borbe protiv bahate vlasti, protiv Aleksandra Vučića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести