PočetnaVestiRASULO U BLACU Meštani Barbatovaca i Grgura bez ispravne vode, posečene lipe...

RASULO U BLACU Meštani Barbatovaca i Grgura bez ispravne vode, posečene lipe u crkvenom dvorištu stare 50 godina – “Selo gori, a Darko se češlja”

Meštani sela Barbatovac poslali su nam snimak na kojem može videti u kakvom je stanju voda sa česme koju plaćaju 40 dinara po metru kubnom. Takva je situacija i u selu Grgure ,,Od sedam dana u nedelji, tri dana je voda u stanju kakvo se može videti iz priliženog, a dok ni lokalna ni republička vlast ne preduzimaju ništa kako bih se ovaj problem prevazišao. Voda sa česme u ovakvom je stanju i u osnovnoj školi u Barbatovcu i Grguru, kao i vrtiću u Barbatovcu i da deca ako im se pije voda po inerciji piju vodu sa česme. Vodu za piće imamo samo na bunaru” – istakli su meštani.

Slična je sutuacija gotovo u svim Blačkim selima. Lokalna ni republička vlast ne vode računa o problemima građana već isključivo o svojim ličnim interisima. Javašluk, nepismeni partijski kadrovi, nezakonitost u radu opšta su mesta gotovo svih ustanova u opštini Blace.

Proteklih dana bili smo svedoci ekološke katastrofe koja je nastala usled paljenja deponije u ataru sela Međuhana u srcu voćarskog kraja. Do paljanje deponije došlo usled dugogodišnjeg neodržavanja na adekvatan način i njene nesanacije pritom je za odlaganje smeća na istoj istekla upotreba dozvola još dve 2012.godine o čemu je govorio prilikom poseta opštini Blace lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, a prvobitno su ovu temu otvorili portal Otvorenosr.rs i predsednik sindikata u JKP Blace Goran Vukomanović, a potom su se oglasile i lokalne opozicione organizacije.

Fotografija: Privatna arhiva

Svedoci smo i sa sečom lipa u crkvenom dvorištu u Blacu koje su stare gotovo 50 godina što se može istaći kao jedno od glavnih dostignuća opštinske vlasti Srpske napredne stranke uz naravno kojekakve peticije koju su potpisivali opštinski funcioneri…

Fotografija: Privatna arhiva

Fotografija: Privatna arhiva

Fotografija: Privatna arhiva

Nastaviće se…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

1 KOMENTAR

  1. Kako sam čuo peticiju su pisali i potpisivali opštinski funkcineri protiv premeštaja kako narod kaže nevaljale popadije. Peticija je upućen direktno vladiki kao znak podrške popadiji

Comments are closed.

Сличне вести