PočetnaVesti"Selo gori, a baba se češlja"- Vučić najavio gradnju nacionalnog stadiona

“Selo gori, a baba se češlja”- Vučić najavio gradnju nacionalnog stadiona

Čitava država i ekonomija u našoj zemlji, kao i u čitavom svetu, pogođena je korona krizom čije ćemo ekonomske posledice tek videti, ali predsednika Aleksandra Vučića ovo očigledno ne brine, te je najavio izgadnju novog Nacionalnog stadiona.

FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Vučić je prikazao premijerno fotografiju novog Nacionalnog stadiona koji će se, kako je rekao u gostovanju na TV Prva, graditi od sledeće godine.

Novac za gradnju ovog novog velelepnog zdanja biće izdvojen iz državnog budžeta, a Vučić smatra da je nacionalni stadion danas “nasušna potreba” koja će doneti brojne sportske, ali i komercijalne benefite na mestu gde će biti izgrađen.

Međutim, treba postaviti pitanje šta će Srbiji nacionalni stadion za pet utakmica godišnje, ko će to da održava, ali i odakle?!

– Šta će nam? To je danas nasušna potreba. Promenile su se potrebe. Ljudi idu na stadione da uživaju sa porodicama, da im bude lepše na stadionu. Biće spolja čelična konstrukcija, unutra drvo, dakle prirodni materijali. Verujem da počinje da se gradi sledeće godine, od državnog novca kreće da se gradi i neće biti nimalo jeftino – odgovorio je Vučić na pitanje voditelja.

Koliko će ovaj  “pandan engleskom Vembliju”, kako ga je Vučić nazvao koštati još uvek nije poznato, ali bitno da neće biti jeftino. I dok su mnogi usled krize izazvane koronavirusom već ostali bez posla i egzistencije, a stadioni takođe zvrje prazni bez publike nije najjasnije zašto je ovo arhitektonsko ostvarenje potrebno građanima Srbije.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести