PočetnaVestiSledi čistka u DS-u - Lutovac: protiv ostatka frakcije u DS-u slede...

Sledi čistka u DS-u – Lutovac: protiv ostatka frakcije u DS-u slede disciplinski postupci za dva dana ukoliko ne prestanu da obmanjuju javnost i lažno se predstavljaju

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će protiv ostatka frakcije te stranke koja je raspisala unutarstanačke izbore biti pokrenut disciplinski postupak za dva dana ukoliko ne prestanu “da obmanjuju javnost i lažno se predstavljaju”.

“Juče smo imali Predsedništvo (stranke) gde je doneta jednoglasna odluka da se uputi zahtev onima koji obmanjuju javnost i lažno se predstavljaju da sa tim prestanu i da istinito obaveste javnost o svemu. I da to urade neodložno, u roku od dva dana”, kazao je Lutovac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Frakcija DS suprotstavljena trenutnom rukovodstvu raspisala je izbore za predsednika stranke za 26. septembar, a jedini kandidat na njima biće glumac Branislav Lečić, koji je juče predstavio novi program u tri tačke.

Demokrate okupljene oko Zorana Lutovca ne priznaju te izbore, a na poslednjoj sednici Glavnog odbora tog dela stranke saopšteno je da je pokrenut disciplinski postupak protiv funkcionera DS Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести