PočetnaVestiSSP Blace: Ko će da snosi odgovornost za trovanje građana?!

SSP Blace: Ko će da snosi odgovornost za trovanje građana?!

Činjenica je da u Srbiji aktuelni režim medijski manipuliše, skriva informacije i čini sve da se do njih ne dođe, a  opštinska vlast u Blacu u svemu ovome ima dobre učitelje.

U Blacu je u utorak 11.5.2021. proglašena vanredna situacija zbog povećanog aerozagađenja od požara na smetlani prošlog vikenda na delu teritorije opštine Blace (u selima Međuhana, Šiljomana, Pridvorica, Kačapor, Brežani, Pretrešnja, Suvaja, Alabana, Gornja Draguša, Mala Draguša, Krivaja, Donja Draguša, Pretežana i u naseljenom mestu Blace). Ova odluka je istog dana objavljena u Službenom listu opštine Blace broj 7/2021 ,ali je obaveštenje na veb stranici opštine postavljeno tek u petak (14.5.). Lokalna medijska glasila su ovu vest prenela u subotu (15.5.).

Predsednika opštine Blace Ivana Burgića pitamo:

  1. Kakva je trenutna situacija na delu teritorije opštine Blace nad kojom je proglašena vanredna situacija povodom aerozagađenja?
  2. Zbog čega građani nisu blagovremeno i na transparentan način obavešteni o uvođenju vanredne situacije i ozbiljnosti problema?
  3. Koje mere je Krizni štab za vanredne situacije opštine Blace preuzeo radi suzbijanja posledica ovog problema?
  4. Ko će da snosi odgovornost za trovanje građana ?

Slažemo se da je odlaganje smeća u Blacu višedecenijski problem. Činjenica je da za svo ovo vreme koliko je SNS na vlasti u našoj opštini u svim svojim oblicima i strujama bilo dovoljno vremena da se ovaj problem reši ali očigledno da nije bilo volje. A problemi se gomilaju usled nebrige i nezainteresovanosti, a ponajviše zbog nestručnog kadra koji ova vlast ima.

OO SSP Blace

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести