PočetnaVestiSSP Blace: Putujući Vučićev cirkus

SSP Blace: Putujući Vučićev cirkus

“Sve je veći cirkus, sve je manje smešno” piše na jednom dobro poznatom grafitu. Od dolaska cirkusa “Budućnost Srbije” do danas prošle su skoro dve godine. Skup je bio daleko manji, neko bi možda rekao da je razlog tome veća cena mesa i mesnih prerađevina pa nema novca za sendviče. Mi smatramo da je narod ipak osetio na sopstvenoj koži taj “boljitak” pa ni lokalnoj ni državnoj vlasti više ne veruje. Pre skoro dve godine predsednik Srbije je u Blacu pričao o topličkom dodatku, danas ga nije ni spomenuo. A Topličani pamte. Stanovnici Toplice i Blaca dobro znaju da nijedna vlast nije ovoliko uništila naš kraj kao ova naprednjačka, a ustvari novoradikalska, pa će im za to vrlo brzo naplatiti.

Danas je bilo evidentno prisustvo ministra poljoprivrede, pa ga ovim putem pitamo: Da li je razgovarao sa građanima o otkupnoj ceni mleka? Pšenice? Kukuruza? Da li je posetio uništene voćnjake, njive, bašte? Ako ih je video, kakvi su mu utisci? I zašto nije posetio našu opštinu odmah nakon julskog nevremena? Šta kaže za protivgradnu zaštitu? Da li je spremio paket pomoći za naša gazdinstva? Odgovorima se ne nadamo.

Obzirom da su danas u Blacu boravili i članovi Vlade i direktori javnih preduzeća, opštinske vlasti pitamo: Šta bi sa vanrednom situacijom usled nevremena? Jeste li tražili pomoć za naša gazdinstva? Hoćete li je dobiti i kada – odmah ili na “kukovo leto”? Šta to slavimo ovog vikenda? Ni ovde ne očekujemo odgovore.

Apsolutna vlast sa sobom nosi i apsolutnu odgovornost.Novca je sve manje, pa se i bajke prilagođavaju novoj situaciji. Vrednost plata i penzija osetimo svaki put kada uđemo u prodavnicu po osnovne namirnice. U bajke odavno ne verujemo jer su naši životi veoma dugo premazani nekvalitetnom šminkom. A to vam Topličani neće zaboraviti.

OO SSP Blace

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести