PočetnaVestiMilosavljević: ,,Otpušteni radnici diskriminisani i zlostavljani" - Daj čoveku vlast da vidiš...

Milosavljević: ,,Otpušteni radnici diskriminisani i zlostavljani” – Daj čoveku vlast da vidiš kakav je

Jedna od baština naprednjačke vlasti u Blacu, od 2014.godine, koju je predvodio bivši pseudo-demokrata Jozić Zoran, po čemu bi za dugo mogla biti zapamćena, jeste masovno otkazivanje ugovora o radu zaposlenim u JKP  ,,Blace’’(u daljem tekstu: Komunalno).

Kao što se može iz presude prikazene na forografiji videti, radnici su isterani protivzakonito iz Komunalnog samo nekoliko meseci od završetka lokalnih i republičkih izbora 2016.godine, na kojima je Srpska napredna stranka ,,osvojila” i na republičkom i na lokalnom nivou apsolutnu većinu. Ovakvim delovanjem tadašnjih čelnika Komunalnog naneta je višemilionska šteta ovom preduzeću, a i potvrđena ona stara narodna ,,DAJ ČOVEKU VLAST DA VIDIŠ KAKAV JE”.

Naime, iako za čitav ovaj period Komunalno ništa nije uradilo da poboljša kvalitet vode, sredi deponiju, očisti grad, rehabilituje grejanje, zašta je ustanovljeno, direktorka (2016/2017.), Snežana Savić, tobože zbog nediscipline, otpustila je najvrlije radnike i rukovodioce, a politička vlast se tome nije usprotivila, čak i podržala tu ,,gvozdenu’’ disciplinu. U međuvremenu, čak 6 radnika je, pre svega razumnošću Apelacionog suda, u Nišu, vraćeno na posao, a većina posle  skoro četiri godine, od kojih je jedan  (Đorđević Goran) čak dva puta dobio otkaz. Politička vlast je potom, kada je došla ,,kosa do kamena’’, zaista ubrzo razrešila direktorku, koja je u zakonitoj proceduri izabrana za pun mandatni period. Po našem ustrojenom pravnom sistemu sada će svi građani plaćati štetne posledice, izgubljene zarade radnika, koje niko nije pitao kako su očuvali egzistencijalnu bazu za sebe i svoje porodice. U međuvremenu, dakako, direktorka je umesto navedenih otpuštenih upošljavala svoje favorite.

Punomoćnik svih zaposlenih advokat Nebojša Milosavljević, iz Blaca, inače bivši predsednik opštine Blace, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke, navodi da je: ,, Zaista,  iz aviona bilo jasno, da se otpušteni radnici diskriminišu i zlostavljaju, navodno zbog radne discipline, opijanja za vreme radnog vremena, iako je njihova specifikacija radnih obaveza (uglavnom teži fizički poslovi), zahtevala relaksaciju, u vidu osveženja pivom ili rakijom, u granicama neuticanja na kvalitet rada. Apelacioni sud, u Nišu, je tako i ocenio  njihov angažman, i poništio sve odluke direktora’’, dodajući i  ,,Da je on kao predsednik opštine Blace, s uvažavanjem prilazio zaposlenim u Komunalnom, redovno koristeći priliku, sam ili posredstvom direktora, prilikom zahvata tokom velikih letnjih žega, ili zimskih hladnoća, stimulisao skromnim, domaćinskim darivanjem tradicionalnih, domaćih blačkih pića, ili piva, a oni su to dobro razumeli’’.

BOJKOT, NEMA DILEME! Ne postoji rizik da... - 1 od 5 miliona ...

Opširnije o JKP Blace u danima koji su pred nama…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести