PočetnaVestiUređuje se Trg Topličkih junaka u Prokuplju Građani neće beton već drveće

Uređuje se Trg Topličkih junaka u Prokuplju Građani neće beton već drveće

Tragom informacije sa sajta grada Prokuplja gde je raspisan konkurs za dodelu nagrada za najbolje idejno rešenje trga našoj redakciji javili su se Prokupčani. Oni su želeli da istražimo šta je to vlast naumila i koliko će zelenilo u centru grada stradati u tom poduhvatu. S obzirom na to da smo svedoci kako gradovi izgledaju posle sređivanja trgova, opravdana je zabrinutost građana da će i trg u Prokuplju biti uništen.

Fotografija: Privatna arhiva

Fotografija: Privatna arhiva 

Fotografija: Privatna arhiva

“Nije im ovo Beograd, nećemo dozvoliti da nam razore grad i da tako razvaljen ostane po nekoliko godina a i da posle završetka radova sve bude” sklepano i isfušareno” za naš portal rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima građani su u pripravnosti i obratili su se nekim organizacijama i institucijama za pomoć jer ne žele neukusne kineske svetleće fontane. Uključićemo i ORSP ali i RERI kao partnere koji nam uvek pomognu da bahate vlastodršce osujetimo u namerama da seku drveće i ucevčjuju reke.
Obaveštavaćemo vas o svemu u vezi sa namerama vlasti u Prokuplju.
Zainteresovani pejzažni arhitekte mogu da se jave na konkurs
Расписан нови конкурс за идејно решење Трга Топличких јунака – Град Прокупље https://prokuplje.org.rs/vesti/raspisan-novi-konkurs-za-idejno-resenje-trga-toplickih-junaka/

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести