PočetnaVestiVučić 2108.godine: Ubice Olivera Ivanovića ćemo pronaći

Vučić 2108.godine: Ubice Olivera Ivanovića ćemo pronaći

Danas se navršava tri godine od ubistva Olivera Ivanovića, jedan od lidera kosovskih Srba i predsednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”. I posle tri godine, nalogodavci ubistva nisu pronađeni, a kosovsko Specijalno tužilaštvo označilo je Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića kao vođe kriminalne grupe koja je Ivanovića likvidirala. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stao je u odbranu Radoičića, rekavši da je “prošao” na poligrafu. Novinarka N1 Žaklina Tatalović objavila je danas snimak kako je govorio Vučić pre tri godine na konferenciji povodom ubistva Ivanovića, gde je Vučić obećao da će ubice biti pronađene.

Na novinarsko pitanje da li su srpske službe bezbednosti imale informacije da je Ivanoviću život bio ugrožen, s obzirom na to da je on na to ukazivao, Vučić je rekao:

– Naše službe bezbednosti se ne bave gledanjem televizije, naše slube bezbednosti se bave ozbiljnim pretnjama. Mi smo danas analizirali na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i mislim da su nam službe dostavile da sem dva poziva koja dolaze iz drugog dela Kosova (sa juga) da nikakvih direktnih pretnji nije bilo – kazao je tada Vučić.

Možda je predsednik u pravu da nije bilo direktnih pretnji putem telefona, ali je tada ignorisao činjenicu da je Ivanoviću zapaljen automobil nekoliko meseci pre lokalnih izbora na Kosovu.   

Nekoliko meseci ranije, Ivanović je na N1 “predvideo” ono što će ga zadesiti.

– Meni su uradili sve što su mogli do sada, samo još nisu pucali na mene, ali ko zna, ni to nije isključeno – rekao je tada Ivanović.

Iako predsednik Vučić kaže da posao službi bezbednosti nije da gledaju televiziju, da su bacile pogled na spot uperen protiv Olivera Ivanovića, koji je emitovan na TV Pink, mogli bi videti indirektna pretnje, odnosno crtanje mete na čelo Ivanovića, koji je u spotu označen kao “nepošten”, kao neko ko je “izdao naše poverenje”, ko ima podršku Prištine”, što je ipraćeno vizualnim rešenjem fotografije Olivera i albanske zastave iza njega. 

Vučić je na pomenutoj konfereniji obećao da će ubice Olivera Ivanovića biti pronađene:

– Moja je poruka našem narodu da sačuva mir, da sačuva staloženost, a ubice ćemo pronaći. Ako ih ne pronađu oni koji moraju da ih pronađu, pronaći ćemo ih mi. Budite sigurni da oni koji su ubili Olivera, da će da odgovaraju – kaže Vučić na kraju snimka konferencije iz 2018.

Oni “koji moraju da ih pronađu” (verovatno Vučić misli na prištinske vlasti)  optužili su četvoricu pripadnika kosovske policijske službe Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića, Žarka Jovanovića i Radeta Basaru, ali i sekretaricu Olivera Ivanovića Silvanu Arsović, kao i Marka Rošića za ubistvo Olivera Ivanovića, a Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića kao vođe te kriminalne grupe. Radoičić i Veselinović nisu dostupni prištinskim organima, a Radoičić je postao potpredsednik Srpske liste (SNS na Kosmetu) 2018. godine.

Ubica i nalogodavci još nisu pronađeni…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести