PočetnaVestiVučić: Ana Brnabić naša dika ostaje primejerka ?!

Vučić: Ana Brnabić naša dika ostaje primejerka ?!

Posle mnogo priča i kombinacija Srbija će dobiti starog – novog premijera. Odnosno premijerku. Ana Brnabić, koja do pre nekoliko meseci nije imala nikakve šanse da ostane na mestu predsednice vlade, ipak će ostati na toj funkciji.

Razlog za ovakvu odluku je ogromna snishodljivost, da ne upotrebimo drugu reč, koju je Brnabić poslednjih meseci pokazala prema Vučiču. Njeno branjenje predsednika, prihvatanje na sebe svih njegovih pogrešnih odluka, napadi na političke protivnike radikalskim rečnikom su jedan od razloga za Vučićevu odluku.

Stari tandem...Stari tandem…

Drugi je odbijanje Jorgovanke Tabaković da napusti mesto guvernerke i zauzme funkciju premijerke. Nekadašnji kadar Tomislava Nikolića je ispravno zaključila da je na vreme izašla iz političke priče i prešla u finansijske vode. Izleti u politiku su bili veoma retki i mnogo je ljudi koji je danas ne tretiraju kao SNS funkcionera, iako je u trenutku imenovanja bila ni manje ni više nego potpredsednica stranke. Povratak u političko blato sa neizvesnim rokom trajanja za Jorgovanku Tabaković nije bila opcija.

Brnabić o “velikom” šefu: Vučić prezire ljude!

I to je jasno saopštila Vučiću. Njegov bes je bio ogroman, ali se nije usudio da protiv nje pokrene svoju medijsku mašineriju. Umesto toga je pokušao da preko Tomislava Nikolić ubedi guvernerku da prihvati ponudu. Zbog toga je čak održao i javni sastanak sa Nikolićem posle višegodišnje pauze. Ali ni to nije pomoglo. Tako je propala Vučićeva ideja da Tabakovićeva dođe u Vladu, a da Siniša Mali preuzme funkciju guvernera.

Jorgovanka Tabaković FOTO: Ata Images/Antonio AhelJorgovanka Tabaković FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

U javnosti se kao kandidat pominjao i Branislav Nedimović, dosadašnji ministar poljoprivrede. Ali on je bio isturen samo kao mamac i nijednog trenutka nije bio zaista kandidat za funkciju premijera. Nosilac liste SNS-a ostaje u Vladi, nepoznanica je samo da li će i dalje voditi resor poljoprivrede ili će dobiti neko novo zaduženje.

Aleksandar Vučić – LAŽOV koji se igra našim životima!

U celoj priči je ostalo nejasno šta če biti sa Sinišom Malim, koji zbog mnogobrojinih afera, posebno plagiranja doktorata kao takav nije prihvatljiv stranim partnerima za razgovore, posebno predstavnicima MMF-a. Mesto guvernera je zbog toga bilo idelna pozicija za Malog.

Sve u svemu, španska serija se nastavlja, s tim što glavni glumački par Vučić – Brnabić nastavlja da bude u fokusu narednih epizoda.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,126FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести