PočetnaVestiZadatak formirane opštinske komisije prikrivanje malverzacije "DROBLJENI ASFALT"?!

Zadatak formirane opštinske komisije prikrivanje malverzacije “DROBLJENI ASFALT”?!

Kako Otvorenosr.rs saznaje od zaposlenog u opštini Blace predsednik opštine Blace, Ivan Burgić, formirao je opštinsku komisiju sastavljenu od njegovih bliskih prijatelja zaposlenih u opštinskoj upravi. Pomenuta komisija ima zadatak da utvrdi količine ispuručenog drobljenog asfalta u vezi spornog posla.

Izvor nam dalje navodi da je ,,pravi“ zadatak komisije da ukupne dužine, širine i debljinu asfaltiranih puteva drobljenim asfaltom uklope sa stvarno isporučenom količinom tj. da prikriju evidentnu malverzaciju u ovom poslu. Da li su ovi navodi tačni ostaje da se vidi.

Pozivamo građane da lično obave proveru stanja drobljenog asfalta na terenu i pošalju podatke našoj redakciji na mejl otvorenosr@gmail.com .

Predhodno je komisija sastavljena od radnika JKP Blace potvrdila navode o neprvilnostima i fingiranim vagarskim potvrdama praznih kamiona na kojima je prikzana umanjena težina kamiona od stvarnih. Na osnovu dokumentacije i vagarskih potvrda koje smo imali na uvid nedostaje oko 1300 tona drobljenog asfalta koje je opština Blace dobila kao donaciju. Tako da je na osnovu ispostvljenih faktura JKP-u Blace od strane podizvođača na poslu, firme Metal – Plast, opština Blace na kontu prevoza, ugradnje, PDV-a i neisporučene količine drobljenog asfalta oštećena za nešto više od 4 miliona dinara.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести