PočetnaVestiZatvoreni bazen - još jedno prazno obećanje naprednjaka u Kraljevu

Zatvoreni bazen – još jedno prazno obećanje naprednjaka u Kraljevu

Kraljevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema zatvoreni bazen iako je njegova izgradnja najavljena još 2014/2015.godine.
U jeku izborne kampanje 2016. godine na placu pored nove Hale sportova gradski čelnici su svečano obeležili početak izgradnje zatvorenog bazena. Kako je tada obećano, trebalo je da bude završen pre 3 godine. U početne radove uloženo je 10-15 miliona dinara od podignutog kredita. Nakon izbora gradilište je zatvoreno. Izgovor gradskih vlasti bio je da u budzetu nema novca za tu investiciju.


Obećanje da će gradjani Kraljeva konačno dobiti zatvoreni bazen ,,podgrejano” je 2018.godine kada je naš grad posetio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Tom prilikom on daje obećanje da će izgradnja zatvorenog bazena ubrzo početi i nazvao je kapitalnim projektom za ovaj deo Srbije. Obećao je da će građani Kraljeva dobiti bazen za dve godine. Radovi nikada nisu počeli a od kapitalnog projekta ostala su samo prazna obećanja. Novu nadu Kraljevčanima dala je u decembru 2019. godine premijerka Ana Brnabić, ona je prilikom posete Kraljevu obećala da će izgradnja zatvorenog bazena početi u proleće 2020.godine. Dogovoreno je da će iz državne kase biti izdvojeno 600 miliona dinara a ostatak 840 miliona trebalo je da uloži grad. Prošlo je proleće i leto, evo nas nadomak jeseni i zime ali početak radova na izgradnji zatvorenog bazena se ne nazire. Sve je ostalo na predizbornim obećanjima.
Postavlja se pitanje do kada će deca i omladina grada Kraljeva ići na treninge i časove plivanja u okolne gradove? Takodje se pitamo i ko će otplatiti kredit od 10-15 miliona podignut za početne radove na izgradnji bazenaod koga u skorije vreme očigledno nema ništa?

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde, Kraljevo

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести