PočetnaVesti"Zbog nečinjenja ministar policije da podnese ostavku"

“Zbog nečinjenja ministar policije da podnese ostavku”

Povodom zverskog prebijanja mladića u Novom Sadu, Pokret Slobodna Srbija zahteva ostavku ministra Nebojše Stefanovića jer su “su odlazeći ministar policije i aktuelni niži rukovodioci u policiji deo kriminalizacije društva, a ne sistem koji kriminal drži pod kontrolom”.

FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu desilo se još 24. avgusta, a nadležni organi o ovom slučaju oglasili su se tek juče nakon što je snimak obelodanjen javnosti. Nadležni organi su o ovom prebijanju sve vreme ćutali, a osumnjičeni Ivan Kontić pobegao je u Crnu  Goru.

– Umesto energične reakcije policije i obaveštavanja javnosti, bilo je nužno da se snimak događaja pojavi na društvenim mrežama, 19 dana nakon što se zbio, pa da Policijska uprava Novog Sada udostoji građane bilo kakve reakcije. Policija je svojim nečinjenjem omogućila počiniocu Ivanu Kontiću, vlasniku Maks bet kladionica da pobegne u Crnu Goru, da bi ga danas tražila preko Interpolove poternice – navode iz Pokreta slobodna Srbija.

Pokret Slobodna Srbija stoga “zahteva od odlazećeg režima da narodu položi račun za ovakvo stanje u policijskom sistemu”.

– U najmanju ruku, to znači podnošenje ostavki svih odgovornih za ovaj slučaj, od ministra policije u tehničkom mandatu, do rukovodilaca Policijske uprave Novi sad – apeluju iz pokreta.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести