PočetnaVesti,,Žirafa" jača od države - Ni Egzit, ni Guča, ali može...

,,Žirafa” jača od države – Ni Egzit, ni Guča, ali može vašar u Jagodini, Marković kaže – to je živo

Uprkos meri Vlade o zabrani okupljanja više od 10 ljudi i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, juče je održan tradicionalni Pantelejmonski vašar u Jagodini. I dok su mnogi gradski vašari otkazani upravo zbog epidemiološke situacije i na predlog lokalnih kriznih štabova, ovaj u Jagodini, jedan od najvećih, okupio je brojne posetioce iz desetak opština širom Srbije.

Ni Exit ni Guča ne mogu, ali može vašar. U Jagodini. Prvi čovek Jagodine, doskorašnji gradonačelnik, a sadašnji predsednik Skupštine ovog grada Dragan Marković Palma siguran je, kako kaže, da je svako u Srbiji od devet do 100 godina zna sve o koronavirusu. Navodi da onaj ko posećuje skupove radi to na sopstvenu odgovornost, a da su vašar u Jagodini odobrili jer mnogo proizvođača živi od toga.

“Ima nešto što se zove život, ekonomija, mi ne možemo da stanemo sada i da svi budemo u kući sve vreme, a računi stižu za struju, deca treba da pođu u školu, ide zimnica i tako dalje. Ma neću ništa da zabranjujem. tamo gde se ja pitam. Ja sam predsednik Skupštine, ali ništa neću da zabranjujem, zato što ovo traje osam meseci. Osam meseci traje, dokle treba da neko nekom zabranjuje nešto. Sopstvena odgovornost”, kaže Marković.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести