NaslovnaVestiVLAST PUŠTENA NIZ VODU: Tužilaštvo omogućilo Povereniku uvid u predmet o Vladimiru...

VLAST PUŠTENA NIZ VODU: Tužilaštvo omogućilo Povereniku uvid u predmet o Vladimiru Cvijanu! STRANCI OTKRILI ISTINU

Kako se navodi u saopštenju na sajtu tužilaštva, ova odluka je doneta u predmetu koji je formiran po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja advokata Ivana Ninića.

Tužilaštvo je odbilo zahtev Ninića, ali Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zatražio je da tužilaštvo dostavi na uvid spise predmeta.

Više javno tužilaštvo je dopisom od 6. januara 2022. godine obavestilo Poverenika da je potrebno da se njegov predstavnik obrati tužilaštvu radi zakazivanja termina u kome će mu biti omogućen uvid u spis pomenutog predmeta, navodi se u saopštenju.

„Podsećamo da je zahtev advokata Ninića odbijen imajući u vidu osnovno ustavno i zakonsko pravo svakog pojedinca na zaštitu podataka o ličnosti, kao i odredbu člana 17 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, te imajući u vidu prirodu traženih informacija i sadržinu navedenog predmeta, s obzirom da bi dostavljanje traženog predmeta na uvid ozbiljno ugrozilo pravo na privatnost, odnosno na zaštitu ličnih podataka i to ne samo preminulog lica, već i članova njegove porodice, kao i poštovanje prema preminulom licu, njegovom dostojanstvu, stečenom ugledu i časti za života.

Pored toga, tužilaštvo je prilikom odlučivanja imalo u vidu način na koji je zloupotrebljena smrt advokata Cvijana u medijima, kao i sumnju u pravi interes koji se krije iza javnih istupanja advokata Ninića“, navodi se u saopštenju.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site