NaslovnaVestiVoditeljki PINK-a 500.000 hiljada od države za motivacione govore

Voditeljki PINK-a 500.000 hiljada od države za motivacione govore

Agencija za bezbednost saobraćaja je dodelila ugovor vredan 500.000 dinara udruženju „Budimo bezbedni“ za usluge angažovanja lica za motivacione govore. Jedina zastupnica ovog udruženja je novinarka TV Pinka Dea Đurđević.

Iako je tender sproveden kroz otvoreni postupak, pristigla je jedino ponuda udruženja „Budimo bezbedni“.

Dea Đurđević je ponudila da održavanje tribine u trajanju od najmanje 45 minuta naplati 40.000 dinara bez PDV-a, a da cena za druge aktivnosti bude 20.000 dinara bez PDV-a, piše Nova ekonomija.

Druge aktivnosti se, kako je objašnjeno u tenderskoj specifikaciji, odnose na razgovore sa građanima, podelu promotivnih letaka i slično.

Pošto je ugovor sklopljen na iznos od 500.000, to znači da će udruženje organizovati tribine i druge aktivnosti sve dok ne naplati ukupnu sumu.

Podsetimo, Agencija je istoimeni tender raspisala i u avgustu ove godine, ali kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, što znači da je ovo Vladino telo samo biralo koja firma bi trebalo da im ove usluge i pruži. Procenjena vrednost nabavke je i tada bila 500.000 dinara.

U obaveštenju je tada pisalo da je „cilj nabavke stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja“.

Dea Đurđević FOTO: ATA ImagesDea Đurđević FOTO: ATA Images

Kao primer Agencija je navela Deu Đurđević koja je pre dve godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu.

– Dea Đurđević je u prethodnom periodu u javnosti često govorila o svom iskustvu i držala motivacione govore i tribine. S obzirom na emotivnu atmosferu na tribinama kao i ključne snažne poruke o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, očekuje se da će učesnici tribina učvrstiti pozitivne ispravne stavove, bezbedno se ponašati i biti promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju nakon odslušane tribine – pisalo je u obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka iz avgusta.

Nakon što su o tome pisali mediji, Agencija je odbila ponudu koju je dobila od udruženja „Budimo bezbedni“, tako da je novinarka Pinka, makar zvanično, ostala bez angažmana.

Posle neuspešnog pregovaračkog postupka, Agencija za bezbednost saobraćaja je u decembru ove godine raspisala novi tender, ovoga puta kao otvoreni postupak.

Uslovi su bili da se angažuje poznata ličnost koja je bila žrtva saobraćajne nesreće koja ima najmanje 50.000 pratilaca na bar jednoj društvenoj mreži.

Dea Đurđević FOTO: ATA ImagesDea Đurđević FOTO: ATA Images

Dea Đurđević, čije je angažovanje bilo ranije predviđeno, na Instagram profilu ima 60.500 pratilaca.

Uslov za učešće na tenderu je bio i da je ponuđač u protekle dve godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, održao najmanje 25 tribina na temu bezbednost saobraćaja sa učešćem poznate ličnosti koja je žrtve saobraćajne nezgode.

Na pitanja Nove ekonomije nije odgovorila ni Dea Đurđević niti Agencija za bezdbednost saobraćaja.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site