NaslovnaVestiVojni sindikat: Stefanović potvrdio da je Vulin loše radio

Vojni sindikat: Stefanović potvrdio da je Vulin loše radio

Vojni sindikat Srbije ocenio je da u Vojsci postoji kriza kadra i da je administracija prethodnog ministra Aleksandra Vulina, lažno izveštavala javnost i državno rukovodstvo, prikrivajući stanje koje „ozbiljno dovodi u pitanje operativnu sposobnost Vojske Srbije“.

– Ministar odbrane Nebojša Stefanović, izjavom da ‘ako hoćemo da imamo Vojsku, moramo da imamo vojnike’, potvrdio je da je prethodni ministar loše rukovodio sistemom odbrane – navedeno je u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Po navodima tog sindikata u poslednje četiri godine Vojsku Srbije napustilo je više od 5.000 profesionalaca, odnosno četvrtina ukupnog broja vojnika i ocenili da je šteta naneta vojsci lošim kadriranjem i rukovodjenjem sistemom odbrane proteklih nekoliko godina nesaglediva.

Nebojša Stefanović u vojnoj kovid bolnici, FOTO: Ministarstvo odbraneNebojša Stefanović u vojnoj kovid bolnici, FOTO: Ministarstvo odbrane

– Razlozi za napuštanje vojničkog stroja leže prvenstveno u lošim iekstremno napornim uslovima rada, pripadnici vojske često rade više od propisanogradnog vremena, mesecima odsutni od svojih porodica, bez prava na ishranu u toku rada i sa platom manjom od prosečne u Srbiji, kojuprima više od 75 odsto profesionalnih pripadnika Vojske Srbije – naveo je sindikat.

Kako je taj sindikat ukazao, u službi se stimulišu i unapredjuju kadrovi koji u sistemu vrednosti na koji su pripadnici vojske navikli, nikad ne bi mogli da budu na važnim irukovodećim pozicijama, što dodatno negativno utiče namoral pripadnika Vojske.

Aleksandar Vulin FOTO: PrintscreenAleksandar Vulin FOTO: Printscreen

Vojni sindikat Srbije dodao je da je do sada ministarstvo činilo sve da ulogu sindikata u vojsci obesmisli i da ga potpuno ugasi, ali da će oni nastaviti razgovore i sa novim rukovodstvom.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести