NaslovnaVestiVUČIĆ GA OPTUŽIO DA PRAVI ĆEVAPE OD LJUDI: ON SADA U SRBIJI...

VUČIĆ GA OPTUŽIO DA PRAVI ĆEVAPE OD LJUDI: ON SADA U SRBIJI SLOBODAN, A EVO ŠTA RADI

Predsednik Srbije briljirao je sredinom maja gostujući na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom gde je detaljno govorio o zlodelima koja, prema njegovim rečima, nose potpis jednog od navodnih vođa kavačkog klana. Zbog piejeteta prema žrtvama i opšte pristojnosti nećemo preneti detalje o tome kako su žrtve, prema predsednikovim rečima, mučene, ali u tim izjavama pojavilje se i Zvicerovo ime u kontekstu osobe kojoj su Belivukovi pajtosi slali ćevape od ljudskog mesa.

„Zviceru (navodni vođa kavačkog klana, prim. nov.) govorim da mu slobode neće biti dok sam živ. To radim jer sam borac“, rekao je predsednik.

Borac ili ne, ali među osobama koje se nalaze na optužnici zajedno sa Belivukom, nema ni reči o Zviceru, niti kavačkom klanu kao takvom, iako se spominje Crna Gora i likvidacije u toj zemlji.

Ove predsednikove izjave ispratila je, razume se, i potvrda ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. U izjavi u junu Vulin je poručio da zna gde se krije Zvicer, iako nije baš najjasnije ko ga traži, a ukoliko je to i Vulin lično, zbog čega.

„Imamo informacije o njegovom kretanju. Istraga odlično napreduje, tužilac Nenadić je zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza. U zakonskom roku bićemo spremni da izađemo sa optužnicom. Očekujem veliki broj najtežih kazni, zaslužili su da nikada ne vide sunce osim kroz rešetke“, poručio je ministar u junu, verovatno jer ga niko nije obavestio da se za Zvicerom, zapravo, ne traga.

Šest meseci kasnije konačno se oglasio i tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić. On je, u intervjuu za novogodišnje izdanje “Politike”, govorio o svim aktuelnim predmetima tužilaštva – Dijani Hrkalović, prisluškivanju, Veljku Belivuku, pa i – Zviceru. Upitan da li je tačna informacija da je TOK pokrenuo postupak protiv Radoja Zvicera, kojeg mediji označavaju kao vođu “kavačkog klana”, Nenadić odgovora odrično.

“On je državljanin Crne Gore i za njega su u ovom trenutku nadležni tamošnji istražni organi. TOK je, radeći na ovom osnovnom predmetu protiv članova Belivukove grupe, došao do velikog broja dokaza koji ukazuju na povezanost osoba van Srbije sa ovom OKG. Ono što nama, ali i drugim organima u zemlji predstavlja problem, jeste to što postoji veliki broj krivičnih dela koja su izvršena u inostranstvu. TOK nema mogućnosti da istražuje sva krivična dela koja su se dogodila u drugim zemljama. Po zakonu. možemo da istražujemo krivična dela koja su naši državljani počinili u inostranstvu, ali ne možemo ona koja su izvršili strani državljani u svojoj ili trećim državama. Tužilaštvo, između ostalog, raspolaže podacima u vezi sa izvršenjem tri dvostruka ubistva koja su se desila van Srbije. U izvršenju tih dela nisu učestvovali samo naši, već i državljani drugih zemalja. Na organima tih država je da naprave prvi korak”, rekao je između ostalog Nenadić, čime je indirektno demantovao i Vučića i Vulina.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site