NaslovnaVestiPolitikaVučić: Ja nikad ne lažem i sve znam bolje od drugih

Vučić: Ja nikad ne lažem i sve znam bolje od drugih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV „Prva“ izneo je mnogo planova i ideja, isticao da on nikad ne laže, kako on sve zna bolje od drugih i trojicu ljudi optužio za gotovo sve probleme koje ova država ima.

Na izjave Duška Kovačevića da strepi i da nam nad glavom nije mač nego giljotina i da nas rešavanje pitanja Kosova čeka od jeseni naredne godine, a da su EU, Amerika, Nemačka rešile da završe stvar, predsednik odgovara, da su mnogi govorili da je nekome obećao nezavisnost Kosova, ali da nije.

– Vučić nikoga nije lagao, nije lažov. Ja ne lažem! Na kraju, jedini je Vučić suštinski odbio plan da ih pustimo da uđu u Ujedinjene nacije – tvrdi predsednik i dodaje kako se u drugim zemljama operativni poslovi prenose na premijera, ali ne i kod nas.

– Ne, ja sam za sve odgovoran. Znam sve bolje od drugih. Znate koliko izveštaja dobijam dnevno, čitam po 300 strana – izgovorio je Vučić.

O Kosovu i Metohiji nemuštim jezikom

„Ponudiće nam rešenje koje nećemo moći da prihvatimo – ja ću da pitam narod“

– Predočiće nam kao rešenje nešto što nećemo moći da prihvatimo. Uveren sam u to, i to će se čak desiti ove godine. Njihova će ideja biti asocijacija Ahtisari. Pokušaće da nam daju garancije za EU, ali pod uslovom da priznamo Kosovo, i ponudiće nam poseban status za Srbe u određenim oblastima. I šta onda? Ja ću da pitam narod. Pre tri godine sam pitao, i niko to nije hteo.

– Trudimo se da jačamo ekonomiju, da razvijamo odnose sa svojim komšijama Albancima. Ja sam izašao sa planom koji nije prihvaćen, a to nisu hteli. E, sada ćemo dobiti mnogo gore rešenje, na koje neću pristati ja.

O izborima

Na pitanje sa kim SNS sasvim sigurno izlazi na izbore, Vučić je rekao:

– Sa Rasimom Ljajićem i Milanom Krkobabićem, jer su oni odgovorni ljudi.

Vučić je rekao da će posle povratka iz Vašingtona videti kada će da raspise parlamnentarne izbore i da neće to učiniti pre 3. ili 4. marta, jer bi neko mogao da kaže da je to na njegov rođendan.

– A za 4. bi rekli da je rođendan Crvene Zvezde i dan kada je umro Staljin. Moram da sednem da vidim kad se vraćam iz Vašingtona – kazao je za TV Prva.

I tokom ovog gostovanja, Vučić je pomenuo predsednika Stranke slobode i pravde, i nazvao ga jedom od trojice „tajkuna“, kao i Miroslava Miškovića i Dragana Šolaka na čijij televiziji se emituje dokumentarni film „Vladalac“.

– To su Đilas, Šolak i Mišković. Tajkunska banda da se vrati na vlast? Oni bi uništili Srbiju i nema nikakvu dilemu i kada to kažem, znam da govorim istinu i činjenice. Jeste li čuli da je iko demantovao da je Đilas ukrao 619 miliona evra? On se hvalio kako je prihodovao. To je njegov zvaničan podatak iz APR -a.

Na pitanje, zbog čega Dragan Đilas nije odogvarao, ako je nešto protivzakonito uradio, Vučić je odgovorio:

– Zato što su postavili sudije. Kog sam to ja sudiju postavio? Zamislite mene da zarađujem 619 miliona evra? Pa, jeste li vi normalni? Upitao je Vučić voditeljku.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести