NaslovnaVestiVučić na Pinku: Imaćemo najjaču ekonomiju u Evropi

Vučić na Pinku: Imaćemo najjaču ekonomiju u Evropi

Predsednik Srbije izjavio je da će naša zemlja i ove, kao i naredne godine, imati najupešniju ekonomiju u Evropi.

“Imaćemo najbolju ekonomijiu u celoj Evropi u ovoj godini. Sledeće ćemo imati isto, sa najboljim pozitivnim rastom u celoj Evropi”, navodi Vučić, dodajući da je to potvrdio MMF.

Prema njegovim najavama, MMF je ocenio da će Srbija imati minus 3 ove godine, što je, kako kaže, najmanji mogući pad, dok je za sledeću godinu predviđen rast od plus 7.

“Kažem vam skromno, da će naši rezulati biti najbolji, samo da nas korona ne ubije. Optimista sam po pitanju naše ekonomije. Ukoliko uspemo da se otvorimo kako smo planirali, sve ćemo pobediti. Imaćemo najbolju ekonomiju i rast bruto domaćeg proizvoda u celoj Evropi”, naglašava Vučić, dodajući da će pokušati da pad ekonomije umanji kako bi do kraja godine iznosio minus jedan.Osnažićemo državna preduzeća

Predsednik Aleksandar Vučić poručio da će država osnažiti svoja preduzeća, među kojima su i EPS, Er Srbija, Telekom Srbija, kao i da će kupovati različite kompanije i firme u regionu.

Vučić je naveo da država neće dozvoliti da propadne bilo koje veliko preduzeće, bilo da je javno preduzeće ili akcionarsko u kojem je država većinski vlasnik.

Navodeći da sada Evropa dozvoljava i dokapitalizaciju i državnu pomoć, Vučić je rekao da će država pomoći Er Srbiji i dodao da se sa SAD pregovara o boljoj poziciji na aerodromu u Njujorku i da će biti napravljeni odlični ugovori.

“Er Srbiju ćemo da osnažimo i nećemo dozvoliti da ni Telekom propada, niti bilo koje od velikih preduzeća”, rekao je Vučić.

“Javni dug neće preći 60 odsto BDP”

Vučić je rekao da dok se druge zemlje zadužuju, javni dug Srbije neće preći 60 odsto bruto društvenog proizvoda.

“Rekao sam Ani Brnabić da sve što moramo da uzmemo od Svetske banke i drugih što daju po najpovoljnijim uslovima, da uzmemo, ali da javni dug ne sme da pređe 60 odsto BDP-a”, kazao je on.

Vučić je dodao da je za Srbiju važno da se Evropa obnovi, jer sa njom ima više od 60 odsto ukupne razmene.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести