NaslovnaVestiVučić o zahtevu za proveru finansija sina Danila: Poreska uprava da radi...

Vučić o zahtevu za proveru finansija sina Danila: Poreska uprava da radi svoj posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić „zamolio“ je Poresku upravu da radi svoj posao posle zahteva za proverom finansija njegovog sina Danila.

Povodom medijskih navoda da je Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, dobio 30.000 dolara, stan i auto od Danila Vučića i njegovih neimenovanih prijatelja, Vučić je kazao da „nema ništa protiv“ da nadležni rade svoj posao ali je i „zamolio“ Poresku upravu da to čini sa njegovim sinom „kao i sa velikim tajkunima“.

„Ako neko kaže da je dao svoj prilog, onda kažu da Poreska uprava treba da ga ispituje i to sve rade u mediju pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa, a kada gospodin Subotić kaže da je dao 10 miliona evra tada jedinstvenoj Demokratskoj stranci, tada valjda Poreska nema šta da ispituje“, kazao je Vučić.

Ocenio je da pojedini mediji puštaju „besmislice“ protiv njegove dece „ne zato što je bilo ko od njih zgazio kakav zakon“ već zato što „svima žele da pokažu da imaju jednu metu“.

„To nije naivan cilj. Čak 91 odsto ukupnih napada na ljude iz vlasti su napadi na mene i moju porodicu. Smisao toga je da odvrate svakog, pa i ljude u stranci koju još vodim, da kažu nešto lepo o Vučiću. Kriminalizujući porodicu žele da pokažu kako iver ne pada daleko od klade makar nikada ništa sporno nisu pronašli“, naveo je predsednik Srbije.

Ocenio je da su napadi na njegovog sina „izraz potpune političke nemoći“.

„Više napada je bilo u prethodnom periodu na Danila nego na sve članove Predsedništva moje stranke zajedno. To govori o svima, i o jednima i o drugima“, dodao je Vučić.

„Sutra uveče ću razgovarati sa Dodikom“

Predsednik Srbije izjavio je da će sutra uveče u Beogradu razgovarati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i dodao da se svi problemi u toj zemlji mogu rešiti samo dijalogom, a ne eventualnim uvođenjem sankcija.

„Razgovaraćemo o svemu. Što se tiče sankcija, bio sam i ostao njihov protivnik. Sankcijama niko nikada nije rešio nijedan problem i to nam je pokazala istorija“, rekao je Vučić u Boru.

On je rekao da „posebno prezire“ ljude iz Beograda, Banjaluke ili Sarajeva koji misle da se problem može rešiti uvođenjem sankcija Miloradu Dodiku.

„Sutra ću razgovarati sa Dodikom. a u nedeljama koje su pred nama i sa Bakirom Izetbegovićem, kao bošnjačkim liderom. Jer mislim da je važno da otvorimo dijalog između Srba i Bošnjaka, da jedni o drugima govorimo sa više poštovanja i da razumemo interese“, dodao je on.

Vučić je rekao da je „jadna korist“ koju neko očekuje od sankcija prema drugom i da takva korist nikada ne traje dugo da bi neko u njoj zaista uživao.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести