Vučić je tokom gostovanja na RTS -u rekao i da  tu pobedu vidi u našoj disciplini, borbenosti i u vakcinama koje dobijaju svoje dozvole.

“Srbija se snalazi i snalaziće se, verujem da nećemo biti u drugoj polovini zemalja koje će tu vakcinu da obezbede”, rekao je on.

Ponosan je, kako je kazao,  na izgradnju kovid bolnice u Batajnici. Prema njegovim rečima, u njoj će biti 930 ležajeva , od toga 250 najmodernije intenzivne nege sa respiratorima i kiseonikom.

“Ne zaboravite, prvog avgusta smo postavili kamen temeljac, a sutra će biti otvorena”, kazao je on.

Vučić je pokazao fotografije kako su ljudi spaljivali električne sklopke upaljačima na toj bolnici.

“Ne razumem da neko želi da uradi nešto protiv lečenja bolesnika, za mene je to bilo neshvatlijivo. MUP i BIA to istražuju jer je očigledno reč o sabotaži”, rekao je Vučić.

On je kritikovao one koji su pomislili da bi se neko ugrađivao u izgradnju kovid bolnice.

“Nikome normalnom, pristojnom ko se bori za našu zemlju ne bi to palo na pamet”, kazao je on i dodao: “Kad pomislite da bi neko krao na tome, vi mora da polazite od sebe”.

Predsednik Srbije će govoriti o izgradnji bolnica u Srbiji u vreme pandemije virusa korona, vakcinaciji, strožim merama i novim podsticajima privredi.

Vučić će, kako je najavljeno, govoriti i o tome kakva je sudbina sporazuma potpisanih u Briselu i Vašingtonu, kao i kakvu saradnju očekuje sa novom crnogorskom Vladom.