NaslovnaVestiVučić predao Albancima energetiku na severu Kosova i Metohije?!

Vučić predao Albancima energetiku na severu Kosova i Metohije?!

Elektromreža Srbije obavestila je zaposlene da od 14. decembra predaje kosovskom preduzeću KOSTT nadležnost za snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom.

Od toga dana prištinske vlasti će preuzeti trafo centar visokog napona „Valač“, koji je do tada služio snabdevanju severa Kosova energijom iz centralne Srbije. Kontakt sa domaćinstvima i potrošačima od sada će preuzeti prištinsko preduzeće.

Tako je Aleksandar Vučić ukinuo još jedan deo srpske državnosti na Kosovu. Nakon Briselskog sporazuma, uspostavljanja carina između Kosova i Srbije, davanja telekomunikacija, međunarodnog priznanja i drugih ustupaka Vašingtonskim sporazumom, sada je ceo elektrodistributivni sistem predat Prištini.

Pokret Oslobođenje najoštrije osuđuje ovaj akt izdaje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji!
Preduzeće KOSTT je inače deo objedinjenog prenosnog sistema Albanije i Kosova, što znači da je Vučić elektromrežu i srpske korisnike efektivno predao Elektroprivredi Velike Albanije.

– Advertisement –

Rešenje koje trajno uklanja gljivice na noktima u roku od samo 3 dana!

 

Zaposleni će moći da traže prijem u radni odnos kod novog prištinskog preduzeća, ili će zatražiti posao negde drugde u okviru preduzeća EMS – što efektivno znači još jedno
iseljenje Srba sa Kosova. Ko odbije ove opcije, izgubiće posao.

Na ovaj način Vučić i njegov režim nastavljaju sramnu trgovinu Kosovom i Srbima na Kosovu kao na pijaci. Iskoristili su zaokupljenost vanrednom situacijom zbog korona virusa da rasprodaju još jedan element srpske državnosti. Zauzvrat nisu dobili ništa, osim privatnih povlastica za sebe i svoje saradnike.

Ovo je još jedna cigla u kuli izdaje koju Vučić zida još od 2012. godine. Ta kula se ljulja, i uskoro ćemo je srušiti! Pokret Oslobođenje će tada poništiti sve sporazume koje je Vučićev režim zaključio sa ratnim zločincima Tačijem i Haradinajem.

Izvor: Naša borba

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести