Nije mnogo ljudi verovalo te 2007. godine da će tadašnji generalni sekretar SRS, koji je lepio natpis Bulevar Ratka Mladića preko imena Bulvera Zorana Đinđića, doći jednog dana u poziciju da odlučuje o svemu u državi.

Doduše, niko nije očekivao i da će u međuvremenu ukrasti proevropsku politiku svojih konkurenata, da će presvući radikalsku odoru i zameniti je tada još uvek manje gadnom – naprednjačkom.

Prevara birača i javnog mnjenja bila je uspešna. Radikal je došao na vlast, uspeo je da preuzme sve poluge moći u zemlji, postavši tako čovek koji odlučuje aposlutno o svemu. On pomera brda, crta puteve, deli državni novac, polaže kamen temeljac i gde treba i gde ne treba, zna sve toponime u zemlji, određuje ko će dobiti kanalizaciju, a ko trafostanicu… Praktično sve u zemlji nastaje i nestaje na njegovu incijativu.

Jedino što nije u stanju da inicira je uklanjanje murala s jedne zgrade na Vračaru. Tad se naprasno seti da ipak postoji neko drugi ko je nadležan za to, da u ovoj zemlji postoje institucije i da bi one trebalo da rade svoj posao.

“Odakle vam pravo da kritikujete bilo koga, da odlučuje ko će kakve grafite i ko će kakve murale da pravi? Zna se koji su organi za to nadležni, šta je skupština stanara, zna se ko o tome donosi odluke. Ali to je ta vrsta bezobzirnosti prema sopstvenoj zemlji u kojoj je važno sve najgore o sopstvenom narodu i državi reći”, rekao je Vučić.

Ne, predsedniče. Vi ste ti koji pokazujete bezobzirnost prema sopstvenoj zemlji odlukom da čuvate ovu sramotu. Vi našu državu brukate pred svetom i šaljete lošu poruku.

I da se ne lažemo – svi znamo da vam nije problem da uklonite mural i da bi se naš vaš mig istog trena dogovorili komunalna inspekcija i predstavnici skupštine stanara i nadležni na opštini Vračar i da bi u roku od odmah nestao mural. Čak bi Vesić lično došao da ga prekreči.

Problem je što vi ne želite to da uradite, jer nikad niste mogli da pobegnete od onog čoveka koji je na zgradi nekadašnje televizije B92 lepio natpis Bulevar Ratka Mladića.