NaslovnaVestiVučić: Sutra kreće vakcinacija u staračkim domovima

Vučić: Sutra kreće vakcinacija u staračkim domovima

Dan nakon što su prve vakcine stigle u Srbiju, predsednik Aleksandar Vučić ima nove vesti.

Vakcinacija u Srbiji kreće sutra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će prvo biti vakcinisani korisnici domova za stare, jer su oni najugroženiji, a vakcinisaće se, kaže, i neko iz vrha države, on, premijerka ili dr Darija Kisić, kako bi uputuili potrebu građanima o potrebi vakcinacije i bezbednosti fajzerove vakcine.

Reč je o vakcini “Fajzer-Biontek”, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, kaže predsednik, još više doza.

Vakcine su nabaviljene bilateralno, samostalno, i Srbija je verovatno jedina zemlja van EU, u ovom delu, koja je uspela nešto vakcina da nabavi, rekao je Vučić novinarima u Golubincima, gde je obilazio seosko gazdinstvo.

“Krećemo odmah. ALIMS je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene”, rekao je Vučić.

Važno je, ponavlja, da se vakcinacijom zaštiti veći broj ljudi.

“Sutra će to krenuti u staračkim domovima, jer je važno da te ljude zaštitimo. Kada se pogledaju svi brojevi i procenti, ima i mlađih ljudi koji su čeklali dugo, naročito muškaraca, ali ubeljivo najveći broj je onih starijih od 80 godina, koji su stradali. Oni su najugroženiji i zato treba od njih da počne”, rekao je Vučić.

On je rekao da će se i neko iz vrha države vakcinisati, kao signal da je vakcina potrebna i dobra.

“Da li će Ana Brnabić, ja, Darija Kisić… Videćemo. Nekoga ćemo da ostavimo i za neku drugu, da pružimo podršku svakoj vakcini, da je svaka dobra”, rekao je Vučić.

U januaru i februaru očekuju nas veće količine vakcine, najavio je predsednik Vučić danas dok je obilazio selo Golubinci, kako bi razgovarao s lokalnim proizvođačima koji imaju ugovor sa kompanijom Japan Tobako International (JTI).

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se nakon sastanka s rukovodstvom kompanije JTI i proizvođačima duvana.

– Imali smo odličnu saradnju s njima uvek, uvek su radili na najbolji mogući način na širenju svoje mreže proizvođača duvana. Zahvalan sam Japancima jer su nekako počeli da stižu izraženo i naglašeno u Vojvodinu, posebno u Srem i Bačku – rekao je Vučić.

Kako kaže, Japan Tobacco je napravio ogroman posao za nas. Predsednik Vučić je zatim najavio najveću japansku investiciju u Novom Sadu.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести